Transport public gratuit pentru toți invitații și echipa TIFF 2022

Peste 1000 de invitați din 10 țări sunt așteptați, în perioada 17 – 26 iunie la TIFF, cel mai mare festival de film din România. Datorită unui parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, anul acesta invitații, dar și echipa și voluntarii TIFF, vor beneficia de transport public gratuit, nelimitat, pe toată perioada evenimentului, în baza badge-ului de festival. 

Regizori, actori, producători și distribuitori de film, muzicieni și jurnaliști fac parte, an de an, din rândul celor care se alătură publicului clujean pentru a se bucura de experiența TIFF.  Lor li se alătură membrii staff-ului și aproximativ 500 de voluntari care vor putea accesa transportul în comun pentru a ajunge rapid în toate punctele cheie ale orașului, folosind toate liniile de autobuz, troleibuz sau tramvai gestionate de regia locală de transport. 

Ne dorim ca experiența participanților la TIFF să fie, totodată, o experiența a vieții a la Cluj. In orașul nostru, valorizăm mobilitatea sustenabilă și calitatea vieții, astfel le oferim tuturor acces la locațiile de filme cu transport gratuit.”, spune primarul Emil Boc.

Inițiativa TIFF și a Primăriei Cluj – Napoca se aliniază cu strategia de sustenabilitate integrată a festivalului, adoptată în ultimii 3 ani. Aceasta include și măsuri privind limitarea transportului cu mijloace neprietenoase cu mediul. De-a lungul timpului, festivalul a asigurat invitațiilor săi acces gratuit la biciclete sau trotinete electrice, iar, anul acesta, întreaga flotă de autoturisme TIFF este formată din modele hibride sau electrice. 
Strategia de sustenabilitate TIFF poate fi descoperită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.