Transportul Public din Cluj-Napoca a fost recomensat cu un Premiu de Excelenţă pentru mobilitate!

Municipiul Cluj-Napoca a primit în cadrul Galei Asociaţiei Municiipilor din România un Premiu de Excelenţă pentru Transportul Public în comun și mobilitate

Anul trecut, oraşul Cluj-Napoca a obținut premiul de excelență pentru Digitalizare, iar anul acesta a obținut premiul de excelență pentru Transportul Public în comun și mobilitate.

Acest premiu reflectă preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea transportului în comun din Cluj-Napoca, consolidarea de surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector, utilizarea noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general.

Municipiul Cluj-Napoca este primul din țară în care circulă autobuze electrice în sistemul de transport public. 11 astfel de vehicule sunt acum în circulație, urmând a fi achiziționate alte 30 autobuze electrice, cu fonduri europene. În prezent, 1/3 din flota de transport public este nepoluantă.

În dezvoltarea sistemului de transport în comun, am ţinut întotdeauna cont de nevoile cetăţenilor, principiu care rămâne baza colaborării dintre municipalitate şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Municipalitatea va continua să testeze noi rute, acolo unde este nevoie, sa sprijine iniţiativele cetăţeneşti ce vizează mobilitatea urbană sustenabilă, sa continue procesul de înnoire a parcului auto, precum şi alte măsuri pentru asigurarea celor mai bune condiţii de deplasare în oraș, pentru toţi cei care locuiesc, lucrează ori vizitează Cluj-Napoca.

„Au fost astfel recunoscute eforturile municipalității în derularea proiectelor care duc la creșterea calității vieții clujenilor.

Suntem primul oraș din România care a introdus anul acesta transportul public ecologic, prin punerea în circulație a autobuzelor electrice!
Schimbarea flotei de transport public spre una nepoluantă reprezintă o prioritate în municipiul Cluj-Napoca. Obiectivul nostru pe termen lung este ca după anul 2025 întreaga flotă de transport public din oraș să fie una nepoluantă.

Mulțumim Asociației Municipiilor din România și Instituției Prezidențiale pentru recunoașterea acordată proiectelor realizate de Municipiul Cluj-Napoca, tuturor celor implicați care au făcut posibilă realizarea acestor lucruri și în mod special clujenilor care ne-au susținut ideile!”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Anul trecut Primăria Cluj-Napoca a câștigat Premiul pentru Excelență în Digitalizare, fiind primul oraș din România care a implementat proceduri digitale în emiterea certificatelor de urbanism și a altor avize și acorduri din domeniul administrației publice. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a fost prima administrație din România care a implementat procesul de Bugetare participativa online, proces urmat acum și de alte primării din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.