Transportul școlar va fi extins la Cluj-Napoca cu încă 10 autobuze

Primăria Cluj-Napoca anunță extinderea transportului școlar și achiziționarea a încă 10 autobuze școlare în colaborare cu CTP Cluj-Napoca, la solicitarea cetățenilor în urma procesului de bugetare participativă.

Proiectul presupune o alocare financiară bugetară în 2020 de 4.800.000 lei și va fi supus dezbaterii publice după consultări cu școlile clujene și Inspectoratul Județean Cluj.

Programul Autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017.

Municipalitatea a implementat în primă fază propunerea ca proiect pilot, programul fiind apoi extins de la 5 la 12 trasee și mai multe școli din municipiu, ca urmare a răspunsului pozitiv din partea familiilor și profesorilor.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a sprijinit desfășurarea programului și prin Direcția Polița Locală, astfel încât elevii să fie în siguranță pe fiecare traseu al autobuzelor școlare.

Prin extinderea proiectului autobuzelor școlare urmărim creșterea calității actului educațional, a siguranței copiilor și descongestionarea traficului în oraș.

Proiectul va fi implementat după adoptarea bugetului pentru anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.