Trei cai frumoși au ieșit la plimbare prin Florești: „Zic să ne bucurăm, alții au urși”

Trei cai au ieșit, duminică dimineață, la plimbare pe mijlocul străzii în Florești, nestingheriți și nederanjați de nimeni. Acest tablou este destul de des văzut în cea mai mare comună din România. 

Pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. CLUJ, clujenii s-au întrecut în glume despre această situație.

Și Tesla încă se laudă cu self driving când românii au tehnologie return to home de sute de ani!”, „Eu zic să ne bucurăm totuși, alții au urși…”, „Unde-i Locala să escorteze coloana oficială?” sau „Pariez pe cel alb”, au fost câteva comentarii.

Primarul Pivariu se lăuda acum câteva săptămâni că problema cailor din comună va fi rezolvată, aceștia urmând a fi „ridicați”, dar este nevoie de o formulă juridică pentru a face asta.

Am avut discuții cu firme specializate, care să poată ridica aceste animale care sunt lăsate pe domeniul public. În acest moment trebuie să găsim formula juridică prin care să ridicăm calul și să îl scoatem la licitație pentru că nu putem să-l păstrăm pe mai departe. Avem și sprijinul municipiului Cluj-Napoca, în ceea ce privește această problemă.

De asemenea, în următoarea ședință voi supune dezbaterii și votului în consiliul local încă un proiect pe această problemă. Încă gândim din punct de vedere juridic. Activitatea de ridicare a câinilor este prevăzută special, iar cu caii este altă problemă. În marea lor majoritate, acești cai sunt cu stăpân și trebuie să îi sancționăm pe cei care comit acest act antisocial. Probabil prin luarea calului și vânzare, dacă nu se achită cheltuiala, se va rezolva situația„, declara atunci Pivariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.