Turiștii români din alte județe au fost atrași de Cluj în 2020

Municipiul Cluj-Napoca a atras ca un magnet turiști români din alte județe ale Românie, plasând Clujul între primele cinci orașe pe pe lista lor de preferințe din 2020.

Într-un clasament al destinațiilor favorite ale românilor în 2020, realizat de agenția online de turism eSky, România s-a clasat pe primul loc, cu 55% din numărul total de rezervări, urmată de Marea Britanie (15%), Germania cu 8%, Italia (6%), Spania și Franța (4%).

Comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte țări au scăzut cu 33%, procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie, arată eSky, care a făcut o analiză legată de trendurile din 2020.

În topul destinațiilor favorite ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55%, din numărul total de rezervări, apoi Marea Britanie, cu 15% din numărul total de rezervări, Germania – 8%, Italia – 6%, Spania și Franța – 4% și Belgia – 2%.

Dacă în anii trecuți, Londra era orașul preferat de turiști, în 2020, orașul București s-a situate pe primul loc cu 55% dintre rezervări, fiind urmat de Londra – 17% și Iași cu 7%. Ele au fost urmate de Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău, Paris, Bruxelles.

În timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendința numită „travel bubble” ce constă în călătoria în străînătate, în statele vecine și relativ aproape de țara de proveniență. Călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intracontinentale, cu 52%.

Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în ​​2019, dar este de remarcat faptul că numărul celor cu asigurare de călătorie achiziționată a crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.