Turneul național de lansare a cărții „Top Class” de Ari Pokka, ajunge și în Cluj-Napoca

Școala Finlandeză ERI Sibiu, ajunge și în Cluj-Napoca, luni 22 martie 2022, începând cu ora 18:00, la Școala Primară Ro-Fin Cluj-Napoca. Pentru a prezenta cartea „Top Class”, scrisă de către Ari Pokka, un experț la nivel mondial în managementul școlilor

„Cum va arăta viitorul școlii? Aceasta este o chestiune la care un director trebuie să se gândească în mod constant. A fi director înseamnă a planifica viitorul școlilor. Câteodată, această orientare către viitor îi împiedică pe directori să se bucure de prezent, de recompensa îndeplinirii unor planificări bine făcute. Pentru a răspunde acestei întrebări, directorul trebuie să aibă o viziune cu privire la felul în care vor arăta în viitor școala și învățarea. O școală sau o organizație care pierde această perspectivă ar putea continua să evolueze în direcția corectă, dar s-ar putea găsi tot mai departe de nevoile reale ale beneficiarilor ei.” Acestea sunt premisele de la care a pornit Ari Pokka, atunci când a decis publicarea volumului „Top Class – leadershipul și managementul educațional finlandez”.

Cartea sa, „Top Class”, este acum disponibilă și în limba română, în traducerea profesorului Doru Căstăian la editura Curtea Veche, lansată cu sprijinul Fundației Didactica

Acest turneu, împreună cu Ari Pokka, are loc în șapte orașe din România:

• Sibiu, 20 martie 2022, ora 17:00
• Cluj-Napoca, 21 martie 2022, ora 18:00
• Brașov, 22 martie 2022, ora 18:00
• Bacău, 23 martie 2022, ora 18:00
• Iași, 24 martie 2022, ora 18:00
• Galați, 25 martie 2022, ora 18:00
• București, 26 martie 2022, ora 17:00
• Constanța, 28 martie 2022, ora 18:00

Înscrierile pentru a participa la evenimentele de lansare se realizează accesând https://linktr.ee/TopClassByAriPokka

Publicul este așteptat, în limita locurilor disponibile, să îl cunoască pe Ari Pokka, și să aflați mai multe despre acesta și leadershipul și managementul școlar finlandez.

Cine este Ari Pokka?

Ari Pokka este directorul unuia dintre cele mai mari licee din Finlanda, țară care are printre cele mai performante sisteme educaționale din lume și unde profesorii sunt respectați și bine plătiți. Ari Pokka are o experiență de peste 25 de ani în managementul școlilor din țara scandinavă și în formarea directorilor unităților de învățământ din alte state. Finlandezul a condus în perioada 2015-2016 Confederația Internațională a Directorilor (n.r. – reprezintă peste 200 de mii de manageri de unități de învățământ din toată lumea) și a fost președintele asociației directorilor de școli din Finlanda. Tot în 2015 a publicat cartea „Top Class – Finnish School Leadership and Management“ în care explică cum Finlanda a reușit să ajungă una dintre primele țări cu cele mai performante sisteme de educație. „Puterea școlii necompetitive constă în abilitatea de a împărtăși cele mai bune practici cu alte școli și profesioniști din domeniul educației“, scrie Ari Pokka în cartea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.