TV: Unde vom vedea meciurile din Liga 1 in urmatorii 5 ani?

Sky Broadcast Limited, firma care a achizitionat drepturile TV ale Ligii I pentru urmatorii cinci ani, va achiziţiona două posturi din România pe care le va dezvolta pentru a transmite meciurile.

Arpad Paskany, patronul lui CFR Cluj, despre care se zvoneste ca ar avea legaturi cu firma care a cumparat drepturile de televizare ale Ligii I, Sky Broadcast Limited, a făcut o dezvăluire-bombă.

„Voi vinde canalele mele de televiziune pentru că ei au nevoie să descarce drepturile de televizare. Nu vor mai fi posturile mele, vor fi ale dânşilor. Banii respectivi nu reprezintă un efort financiar pentru ei. România are noroc, compania respectivă are ca ţintă Rusia. Ei vor să se extindă spre Europa de Est. Ei voiau prima dată Ucraina, unde sunt câteva echipe cu bugete foarte mari. Ei au renunţat la Ucraina din cauza problemelor de acolo. Le-au simţit de toamna trecută. Aşa s-au orientat către România”, a spus Arpad Paszkany la Digi Sport.

Transilvania Look şi Look TV sunt posturile deţinute de Arpad Paszkany.

arpad paszkany
foto paginademedia.ro

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, marti, ca a semnat un „parteneriat media” cu o „companie din Uniunea Europeana”, careia nu ii da numele, pentru comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul National al Ligii 1. LPF mentioneaza ca, pe baza acestui parteneriat va incasa, in urmatoarele cinci sezoane competitionale, „o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014”, suma ce ar putea creste in anumite conditii.

Firma Sky Broadcast Limited, cu sediul in Malta, care a cumparat pe cinci ani drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I romaneasca este detinuta de rusoaica Olga Zakimova. Actionar la firma Sky Broadcast este o alta firma, care a facut afaceri cu patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany.

Firma „Librum Investment Inc”, actionarul majoritar al firmei care a cumparat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile de televizare a meciurilor din Liga I, a facut afaceri cu milionarul Arpad Paszkany.

Patronul clubului de fotbal CFR Cluj a colaborat in 2011 cu firma „Librum Investment Inc”, de la care a cumparat firma „Somes Media Trust” SRL, firma care opereaza postul de televiziune Transilvania Channel. Tranzactia a avut loc in septembrie 2011, adica la doar doua luni dupa ce „Librum Investment Inc”, din Republica Seychelles, cumparase firma „Somes Media Trust” SRL de la alte trei firme din Romania (SC Clip Vision SRL, SC Opticrom Comunicatii SRL, SC Amprenta Advertising SRL).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.