U-Banca Transilvania, al doilea succes în grupele FIBA Europe Cup!

U-Banca Transilvania a bifat cea de-a doua victorie în cadrul Grupei E a FIBA Europe Cup, în deplasarea din Georgia, împotriva lui Dinamo Tbilisi, scor 87-73 (32-11 / 23-15 / 20-25 / 16-22). Meciul a fost la discreția echipei noastre, care a condus autoritar de la un capăt la celălalt, gruzinii tăind din deficit în ultimele minute.

Clujenii au început meciul în forță, cu mult efort în faza defensivă și cu inspirație pe atac, astfel că în mai puțin de patru minute alb-negrii au avut în cont un run de 15-2. Georgienii au solicitat timp de odihnă, iar la reluare Boyd a reaprins speranțele celor 3-400 de spectatori prezenți cu o aruncare de la distanță, însă Watson i-a răspuns prompt cu aceași monedă.

Până la pauză, apărarea oaspetilor a forțat gazdele să arunce pe sirenă, precizia aruncărilor nefiind una prea bună. În atac, U-BT Cluj a găsit mai mereu soluții pentru a înscrie, astfel că prima pauză arăta deja o diferență considerabilă, de 21 de puncte.

La reluare, Mihai Silvășan a insistat ca elevii săi să se apere la fel de agresiv, iar diferența a ajuns la 25 de puncte (47-22, min. 16), gazdele cerând din nou timp de odihnă.

Tehnicianul gruzin nu a reușit să facă nimic pentru a crește precizia aruncărilor elevilor săi, care au încheiat prima repriză cu procentaje șubrede (10/39 la aruncările din acțiune). Singurul capitol la care Dinamo Tbilisi a performat mai bine a fost cel al recuperărilor ofensive, cu 11-7, însă U-Banca Transilvania a dominat la cele defensive, 19-11.

După pauză, jocul georgienilor s-a transformat în jocul lui Turpin. Americanul a înscris de unul singur 9 puncte, a jucat tot timpul sub amenințarea eliminării pentru cumul de faulturi, însă nu a fost de ajuns, diferența a scăzut rareori sub 25 de puncte. Ultimul sfert începea cu 75-51 pentru U-Banca Transilvania, georgienii având cei mai importanți baschetbaliști – conducătorul de joc Boyd și pivotul Turpin – cu patru greșeli personale.

Ultima secvență a fost una în care clujenii au redus turația, iar georgienii au încercat să limiteze dezastrul, reușind să se apropie sub 20 de puncte cu cinci minute înainte de final (65-84, min. 35). Jocul s-a încâlcit, lipsa concentrării a afectat execuțiile ambelor echipe, astfel că repriza a fost destul de săracă în realizări.

„Știam care este valoarea noastră, însă nu am crezut că va fi atât de ușor. Am început foarte bine jocul și ne-a fost mult mai ușor pe urmă, sunt bucuros că am putut să le acord mai multe minute jucătorilor noștri tineri, căci trebuie să ia și ei pulsul acestei competiții. Ne-am pierdut puțin concentrarea în a doua repriză, este greu să rămâi la același nivel când ai 30 de puncte avantaj, chiar am vorbit despre asta în vestiar. Însă îmi felicit jucătorii pentru cum au controlat meciul, în niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei și sunt bucuros pentru asta. Ne așteaptă alte meciuri grele, peste trei zile mergem la Sibiu, apoi avem din nou o partidă dificilă în Bulgaria, deja gândurile noastre se îndreaptă spre acele meciuri”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan pentru site-ul oficial, u-bt.ro.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Giordan Watson, cu 14 puncte, urmat de Željko Šakić si Vaidas Kariniauskas, ambii cu 13 puncte, Rolland Török (10), Lasan Kromah (9), Ousmane Barro (8), Andrei Calnicenco (6), Kuti Nandor si Justin Gray, ambii cu 3 puncte, respectiv Camil Berculescu (2).

Iată programul echipei în perioada următoare:

Sâmbătă, 28 octombrie, ora 17.00: BC CSU Sibiu – U-Banca Transilvania (la Sibiu) – Digisport 3
Miercuri, 1 noiembrie: Lukoil Academic – U-Banca Transilvania (la Sofia)
Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 19.45: U-Banca Transilvania – BC Mureș (Sala Sporturilor „Horia Demian”) – Digisport
Miercuri, 8 noiembrie, ora 20.30: Istanbul BBSK – U-Banca Transilvania (la Istanbul)
Sâmbătă, 11 noiembrie: U-Banca Transilvania – Politehnica Iași (rocadă, tur- retur, Sala Polivalentă Cluj-Napoca).

FOTO: Manases Sandor / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.