„U” Banca Transilvania are un nou preparator fizic. Clubul a anuntat programul amicalelor

Filip Mihajlovic va fi noul preparator fizic al baschetbalistilor de la „U” Banca Transilvania. Sarbul a acordat un interviu pentru site-ul oficial, u-mobitelco.ro.

filip mihajlovic

„Am lucrat pentru cluburi din Belgrad, in Serbia, am evoluat cu succes in campionatul de acolo. Dupa aceea a inceput cariera mea la nivel international. Mai intai, am primit solicitarea de la Federatia din Muntenegru de a lucra cu echipa lor reprezentativa. Mai apoi am primit invitatia de la BC Azovmash, un club ucrainean foarte bine organizat si cu o foarte mare traditie si istorie, atat pe plan national, cat si international. Am terminat sezonul 2013-2014 in conditii dificile, din cauza situatiei politice din tara. In acel moment, am fost sunat de conducerea clubului din Cluj-Napoca, iar ei mi-au prezentat organizatia si planurile lor de viitor”, a declarat Mihajlovic.

„Am auzit multe lucruri despre acest club. Stiu ca este cel mai bine organizat club din Romania, cu foarte multi juniori talentati. Mai stiu si ca fanii sunt senzationali, ca acest club este o adevarata familie mare. Acestea sunt, de fapt, motivele pentru care am venit, vreau sa fac parte din aceasta mare familie! Am auzit de mai multi dintre jucatorii de aici, insa nu ii cunosteam pe niciunul personal”, mai precizeaza sarbul.

Filip Mihajlovic s-a nascut in 1986 la Belgrad, in Serbia si este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Belgrad in 2010, avand un master in domeniu. A mai activat la cluburile BC Torlak Belgrad (Serbia, 2008-2011), Radnicki Kragujevac (Serbia, 2011-2013), BC Azovmash Mariupol (Ucraina, 2013-2014) si a activat ca membru in staff-ul antrenorilor de la Adidas Eurocamp Treviso (Italia, 2010-2013). De asemenea, Mihajlovic a insotit echipa nationala feminina a Muntenegrului la „europenele” din 2013, din Franta, iar anul acesta a facut parte din staff-ul selectionatei U20 masculine a Serbiei.

Alte noutati de la echipa

„U” Banca Transilvania va participa la trei turnee, din care doua internationale. Primul va avea loc intre 29 si 31 august, la Oberwart, in Austria, unde vor disputa doua partide amicale, cu echipa locala, Redwell-Gunners Oberwart (eliminata in primul tur de play-off de campioana Gussing Knigts) si echipa maghiara Kormend (eliminata in primul tur de play-off de campioana Szolnok). Dupa stagiul din Austria, baschetbalistii se vor deplasa la Targu Mures pentru a lua parte la turneul organizat de BC Mures, alaturi de Energia Targu Jiu si o formatie din Serbia.

Ultimul turneu la care „U” Banca Transilvania va participa va fi in Grecia, alaturi de primdivizionarele PAOK Salonic (semifinalista in editia precedenta de campionat), Koroivos (nou promovata) si gazda Apollon Patras (eliminata in primul tur de play-off de campioana Panatinaikos).

Iata programul meciurilor

30 august: Kormend – U-Banca Transilvania
31 august: Redwell-Gunners Oberwart – U-Banca Transilvania
11-13 septembrie: Cupa Muresul la Targu Mures
19 septembrie: PAOK – U-Banca Transilvania
20 septembrie: Apollon Patras – U-Banca Transilvania
21 septembrie: Koroivos – U-Banca Transilvania

Programul poate suferi modificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.