„U” Banca Transilvania Cluj a făcut primul transfer al verii

„U” Banca Transilvania a realizat primul transfer în această vară. Este vorba de jucătorul moldovean Andrei Kalnicenko, 29 ani, baschetbalist ce măsoară 2,01 metri înălțime și 89 de kilograme.

Andrei Kalnicenko

Jucătorul evoluează pe poziția 3 și a încheiat sezonul trecut în Superliga din Ucraina, la Cherkasy, cu care a evoluat până în primul tur al play-off-ului, echipa fiind elimiată de BC Kyev.

Kalnicenko a fost titular pentru Cherkasy în sezonul recent încheiat, evoluând în 34 de partide în medie 31 de minute pe meci, perioada în care a acumulat 14 puncte, 6.1 recuperări si 2.4 pase decisive.

In sezonul 2013-2014, Kalnicenlo a evoluat tot la Cherkasy, dupa ce in prima parte a sezonului a jucat pentru BC Donetsk (9 meciuri, 9 puncte, 4 recuperari si 1,1 pase in 29 de minute pe meci). In sezoanele 2011-2012 si 2012-2013, Andrei a evoluat la BC Odessa. In fine, in precedentele 4 sezoane a jucat la BC Khimik, cu care a evoluat doua sezoane in EuroChallenge si doua in Eurocup.

„Ne bucura să anunțăm înregimentarea lui Andrei Kalnicenko, un jucător care a activat în ultimii ani în Ucraina. El joacă pe poziția 3 și este un baschetbalist care, în condițiile noii reguli impuse de Federație, ne va ajuta să acoperim un post pe care nu aveam jucători cu experiență români”, a declarat antrenorul Marcel Țenter.

„Suntem conștienți că, în urma introducerii regulii jucătorului român aflat în permanență pe teren începând cu sezonul următor, ba chiar doi în Cupa României, va trebui să încurajăm atât juniorii care vin din pepinieră proprie și seniorii pe care îi avem, cât și să ne consolidăm posturile deficitare. Din punctul de vedere al clubului, ne dorim în principal ca jucătorii școlii noastre să facă față Ligii Naționale, drept pentru care Kuti Nandor va fi foarte important pentru noi și îmi doresc să aibă minim 15-20 min pe meci. Sigur ca acest lucru depinde in principal de el. Suntem acoperiti si pe alte pozitii, insa ma bucur ca am reusit transferul lui Kalnicenko, care evolueaza pe pozitia 3. Speram ca in scurt timp sa isi obtina pasaportul romanesc, avand actele depuse in acest sens inca de la inceputul anului”, a declarat președintele executiv, Mircea Cristescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.