U-Banca Transilvania Cluj, înfrângere dramatică în derby-ul Ardealului cu Sibiul!

Echipa de baschet masculin campioană a României, U-Banca Transilvania, a suferit o înfrângere dramatică pe terenul formaţiei CSU Sibiu, scor 83-84 (17 – 21, 21- 17, 21-19, 24-27), în cadru etapei a 4-a a Ligii Naţionale.

CSU Sibiu a început în forţă partida şi cu multă energie meciul, iar imprecizia la aruncări a lui Kromah și Kariniauskas i-a ajutat pe sibieni să conducă la prima pauză, scor 21-17. Clujenii au început mai bine sfertul secund, cu o apărare ceva mai atentă la recuperare, egalitatea revenind pe tabelă.

Mihai Silvșan a adâncit rotația, însă au apărut nesincronizări în defensivă, taxate prompt de sibieni, astfel că antrenorul nostru a fost nevoit să ceară timp de odihnă la jumătatea secvenței.Ziua bună a sibienilor de la distanță i-a ajutat ca la pauză scorul să fie echilibrat, 38-38.

Cea de-a treia secvență s-a derulat sub aceleași auspicii, campioana încercând să câștige mingi utile prin apărare agresivă și cu Sibiul răspunzând cu aruncări de la distanță. Începutul ultimei perioade a aparținut sibienilor, care au reușit un run de 6-0 cu care au pus două posesii în plus pe tabelă. Watson a egalat de unul singur, iar Kromah a trimis gazdele în time-out cu un slam-dunk de efect (63-65, min. 34).

La revenire, Mihai Silvășan a trecut în zonă, iar până când Sibiul s-a adaptat, Watson și Calnicenco au dus diferența la cinci puncte, iar CSU a cerut al doilea timp de odihnă. Finalul de meci a fost parcă un duel între coordonatorii celor două echipe, Laser și Watson, amândoi punctând cu generozitate.

Gazdele au gestionat mai bine ultimele minute și, în ciuda unei scheme reușite în ultimele secunde, Sakic a ratat aruncarea de la distanță și Sibiul produce surpriza.

Marcatori U-Banca Transilvania: Barro 15 (1 rec.), Watson 15 (2 rec., 4 p.d.), sakic 15 ( 9 rec., 1 p.d.), Kromah 12 (2 rec.), Calnicenco 10 (2 rec.), Torok 7 (3 rec.), Kariniauskas 6 (1 rec.), Gray 3 (1 rec., 1p.d.)

„Nu m-am așteptat să pierdem în această seara, noi întotdeauna ne dorim să câștigăm oriunde am juca, însă din păcate în această seară nu am reuși acest lucru. Îmi asum în totalitate această înfrângere, din păcate nu am reușit să îi motivez pe băieți așa cum ar trebui, nu am avut concentrare și întensitate mai mare în această seară. Am pierdut un meci în deplasare, mergem mai departe, miercuri ne așteaptă o altă partidă în cupele europene. Nu este vorba de oboseală, absolut de loc nu vreau să găsesc scuze, acesta ritmul pe care ni l-am ales să îl jucăm”
, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul jocului.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 20:30, în FIBA Europe Cup, la Sofia, pe terenul formaţiei bulgare Lukoil Academic.

Foto © Sandor Manases / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.