„U” BT Cluj, învinsă categoric de orădeni! Finala Cupei României va fi între CSU Sibiu si CSM Oradea!

Echipa gazdă a play-off-ului Cupei României și meciului All Star Game și deținătoarea trofeului, U-Banca Transilvania, a fost învinsă miercuri, 17 aprilie, în semifinal, de campioana en titre CSM Oradea, scor 70-66, (12-15, 22-13, 12-13, 24-25), la capătul unui meci controlat de orădeni.

Formația clujeană a început jocul cu o formulă alcătuită din Darrin Dorsey, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Rolland Török și Nana Foulland. Aleksandar Rašić s-a refăcut, astfel că Jason Washburn nu a fost trecut pe foaia de joc.

Startul partidei a aparţinut Universităţii, iar Kuti a înscris pentru 4-7. Oradea a revenit imediat pe tabelă, cele două echipe mergând apoi cap la cap. Rašić a închis sfertul cu un coș de la mare distanță, 12-15, apoi combatantele au oferit un nou parcurs echilibrat. Dykes și Rašić s-au luptat cu defensiva adversarilor, care au avut jucători în formă pe faza de atac. Richards și Marković au furnizat puncte, Oradea reușind să se desprindă la 33-23, în minutul 18.

Repriza a doua i-a găsit tot pe orădeni la cârma jocului. Combinațiile au funcționat, Richard a fost prezent la finalizare, Marković și-a continuat evoluția la înălțime, în timp ce Bobe Nicolescu a punctat în momentele cheie. Dykes a reaprins speranțele fanilor pe finalul încleștării, când ne-am apropiat la 68-66. Replica CSM-ului nu a întârziat, din moment ce Watson a executat fără greșeală două aruncări libere și a stabilit scorul final.

În prima semifinală, CSU Sibiu s-a impus fără prea mari emoții în fața lui Dinamo, scor 82-78.

„În primul rând, vreau să felicit echipa din Oradea. Au controlat jocul, după un început bun al nostru. Am făcut unele schimbări și s-a văzut asta. Ne-am relaxat, nu am mai avut intensitatea de care aveam nevoie. Ei au intrat tare în apărare și ne-au făcut viața grea la fiecare acțiune avută în atac. Mentalitatea lor a fost mai puternică. Ei ne-au atacat pe noi, deși noi trebuia să facem asta. Îmi pare foarte rău pentru această înfrângere. Nu am reușit să le oferim fanilor o Cupă a României pe teren propriu. Vom analiza jocul și vom merge mai departe”, a declarat antrenorul gazdelor, Mihai Silvasan.

„Ne așteptam la un meci dificil. Exact așa a fost. Am tras tare, însă unele aruncări nu au intrat. Este frustrant, dar trebuie să ne adunăm ca echipă. Ne așteaptă Play-Off-ul și trebuie să fim uniți. Acest meci a fost, cu siguranță, o lecție pentru noi. Îi felicităm pe orădeni pentru victorie, iar noi ne concentrăm de acum înainte pe jocurile din Play-Off”, a sustinut Dykes.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.