„U” BT Cluj-Napoca încheie anul pe primul loc şi cu un meci „acasă” cu Timba Timişoara

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a câştigat categoric meciul din cadrul etapei a 11-a a Ligii naţionale, în deplasare, cu BC SCM Timişoara, partidă disputată miercuri, 27 decembrie, iar astăzi, sâmbătă, vor întâlni Timba, în Sala Polivalentă, de la ora 18:00.

BC SCM Timişoara – U-Banca Transilvania 70-81 (20-27, 11-14, 22-18, 17-22)

Clujenii pregătiţi de Mihai Silvăşan au început foarte bine meciul de la Timişoara, cu energie în ambele faze și creativitate în atac. Au fost puține faze ofensive care nu au adus ceva în zestrea de pe tabelă, astfel că după cinci minute de joc U-Banca Transilvania avea deja aproape 20 de puncte înscrise și Tudor Costescu cerea timp de odihnă (min. 6, 7-19).

Timișoara a început să se apere mai agresiv pe tot terenul, lucru care a îngreunat construcția liderului, însă și așa sfertul 1 a fost unul deosebit de productiv, încheindu-se cu scorul de 20-27. Dacă pe bănățeni i-a ținut în joc Komatina, care a înscris jumătate dintre punctele echipei sale, U-Banca Transilvania începea să aibă probleme cu faulturile la oamenii mari, Drungilas acumulând trei greșeli personale în prima secvență.

În debutul sfertului secund, în ciuda efortului depus atât în apărare, cât și sub panoul advers, a lipsit precizia, astfel că gazdele au reușit să se apropie la doar patru puncte, motiv pentru Mihai Silvășan să ceară la rândul său timp de odihnă (min. 13, 24-28). În continuare, baschetbaliştii clujeni au făcut risipă de efort în apărare, lucru care ne-a desprins la zece puncte (27-37, min. 17), însă au avut şi o serie de greșeli personale, care puteau fi cruciale pe finalul jocului.

Diferența s-a păstrat la zece puncte până la pauză, U-BT Cluj ratând câteva oportunități de a o mări în ultimele secunde ale sfertului al doilea.

Imediat după pauză, bănățenii au profitat de faptul că U-Banca Transilvania a ratat trei-patru atacuri consecutive pentru a veni la o singură posesie diferență. Singurul care a reușit să înscrie în primele cinci minute ale sfertului a fost Gray, însă acesta avea să plătească tribut greșelilor personale, fiind eliminat după un dublu-antisportiv fluierat la o minge bâlbâită sub panoul gazdelor (42-44, min. 25).

U-Banca Transilvania nu a cedat, a luptat pentru fiecare minge și Kromah și Watson au reușit să readucă un avantaj rezonabil pe tabelă, 44-53, cu trei minute rămase de joc, moment în care antrenorul Timişoarei a cerut timp de odihnă. Strategia a funcționat, dar nu neapărat datorită modificărilor de ordin tactic, cât mai ales pe fondul multitudinii de faulturi fluierate de brigada de arbitri. Până la finalul perioadei, echipa noastră acumulase deja 22 de greșeli, iar gazdele 17, jocul ambelor echipe încâlcindu-se extrem de mult din acest motiv.

Ultimul sfert începea cu un avantaj de șase puncte pentru U-Banca Transilvania însă și cu un baschetbalist eliminat și doi în pericol de a avea aceeași soartă, amândoi jucători sub panou – Sakic și Drungilas.

Forțat de împrejurări, Silvășan a optat pentru o apărare în zonă, care însă le-a priit gazdelor, acestea reușind să treacă în avantaj pentru prima dată în minutul 34 (64-63), prilej cu care s-a și cerut time-out de către banca alb-negrilor. S-a trecut din nou în apărare om la om, în mod firesc au apărut faulturile, însă și șuturile contestate ale adversarului, intercepțiile i punctele clujenilor. Campioana României a pus zece puncte fără replică din partea timișorenilor, care au intrat în ședință cu trei minute rămase de joc (64-73, min. 37). Au trecut două minute, însă aceași diferență se înregistra pe tabelă (68-77), Costescu cerând ultimul său timp de odihnă.

U-Banca Transilvania și-a ținut sângele rece și contabilizează cea de-a 9-a victorie în Liga Națională, trecând pe primul loc la finalul turului.

„A fost un meci foarte intens, sunt foarte mândru de cum au reacționat băieții mei, începând cu intensitatea și agresivitatea din primul sfert, pe care am încercat să o menținem pe toată durata meciului și terminând cu puterea mentală avută pe final, când ne-au egalat și chiar condus pentru o scurtă perioadă de timp. Îi felicit încă o dată pe băieți, mă bucur pentru această victorie, însă nu e nimic terminat, este doar un meci care ne ține pe locul 1, însă trebuie să avem această mentalitate și intensitate în fiecare meci!”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul jocului de la Timişoara.

Astăzi, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă, U-Banca Transilvania va primi vizita formaţiei Timba Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.