„U” BT Cluj-Napoca, victorie chinuită cu SCM U Craiova!

Campioana U-Banca Transilvania îşi păstrează poziţia de lider în Liga Naţională şi după etapa a 20-a, după ce s-a impus cu scorul de 88-82 (24-16, 21-25, 26-25, 17-16) în faţa formaţiei SCM U Craiova, partidă care a avut loc sâmbătă, 10 martie, la Sala Polivalentă din Cluj.

Chiar dacă meciul a fost controlat de gazde, nu au reuşit să se distanţeze pe tabelă, craiovenii au stat tot timpul la pândă și au profitat de orice relaxare în jocul campioanei. Nu mai puțin de șase componenți de la „U” au terminat meciul în double-digits, meciul fiind presărat cu faze spectaculoase reușite de ambele echipe.

Kuti Nandor a deschis recitalul cu o aruncare de la distanță și tot el a băgat Craiova în ședință trei minute mai târziu, după ce a interceptat o pasă și s-a dus cu mingea până în dunk (min. 4, 11-2). Craiovenii au revenit mai inspirați pe parchet și Reed, Samuels și Siriscevic au găsit ținta de la distanță, scorul echilibrându-se.

Până la finalul secvenței, ofensiva noastră a hărțuit în permanență apărarea oltenilor, pătrunderile tăioase ale lui Kuti, Watson și Kromah creând spații suficiente pentru colegi.

Diferenţa dintre cele două formaţii la pauza mare a fost de doar patru puncte, 45-41, confruntarea fiind una echilibrată şi foarte strânsă în primele două secvenţe de joc.

Craiovenii au egalat prin Ivan Siriscevic cu o „treiță” și un lay-up, iar Mikolic ducând 20 de secunde mai târziu pentru prima dată în meci Craiova la conducere. Watson și Kuti au rezolvat, momentan, problema, înscriind la două secunde unul de celălalt, după ce oaspeții au ratat o repunere de sub panou, iar Rami Hadar a cerut timp de odihnă (51-50, min. 23).

Watson a fost, din nou, motorul echipei şi a apăsat pedala de accelaraţie în preajma semicercului advers, creând panică și punând „pe hold” principala gură de foc a oltenilor, Siriscevic trecând pe bancă în minutul 24 cu patru greșeli personale. Americano-românul a dominat sfertul al treilea, el aflându-se mai mereu ori la finalizare, ori la o pasă distanță de ea, viteza fenomenală a baschetbalistului nostru punând mari probleme apărării craiovene.

Silvășan l-a scos la odihnă pe Watson când mai erau două minute și jumătate din sfert, lăsând loc debutului lui Zeigler la U-Banca Transilvania (68-56, min. 27).

Ca și în prima repriză, gazdele s-au relaxat în debutul ultimei secvențe și două aruncări de la distanță reușite de Samuels și Alexandrov i-au apropiat pe oaspeţi la un punct (75-74, min. 34).

Craiova a jucat ultimele minute cu trei jucători în pericol de eliminare pentru cumul de faulturi, ca urmare a băncii scurte. Kromah, Rasic și Watson au desprins din nou echipa noastră, Rami Hadar cerând în două rânduri timp de odihnă pentru a încerca să găsească soluții la blitzkrieg-urile marca Watson. De această dată, desprinderea a fost decisivă, oltenii nemaiavând puterea să revină în joc.

Cel mai bun marcator din tabăra lui U-Banca Transilvania a fost Giordan Watson, cu 22 puncte, urmat de Aleksandar Rašić (16 puncte), Lasannah V Kromah (12 pct), Ousmane Barro (12 pct.), Željko Šakić (11), Kuti Nandor (10 pct), Ernest Franklin Zeigler III (2 pct), Andrei Calnicenco (2) şi Adomas Drungilas (1).

Declaraţii:

„Mă așteptam la un meci foarte greu, în special din această cauză, că am venit după un meci foarte prost, în care nu am reușit să facem absolut nimic bine, atât apărarea, cât și atacul au fost slabe spre foarte slabe, apărarea a fost chiar dezastruoasă, cel mai slab meci al nostru din acest punct de vedere. Mă bucur că azi s-au montat băieții și îi felicit pentru asta, am avut un prim sfert chiar foarte bun din toate punctele de vedere, cu zero mingi pierdute, cu intensitate, mingea a mers. Din păcate, ne-am relaxat după aceea, pe fondul unor aruncări contestate, grele, ei reușind două aruncări cu panoul în ultimele secunde de atac.

Eu le-am spus băieților că toată lumea vine la noi și dă ce are mai bun, căci nu au nimic de pierdut, multă lume va reuși și acest gen de aruncări. Noi trebuie să fim tari din punct de vedere mental, fizic, din orice punct de vedere, să fim ca roboții, să ne facem treaba și să nu ne relaxăm niciun moment. Din păcate, nu am reușit în acest meci, nu am avut consistență în asta, au fost momente în care am fost buni și momente în care am fost răi, însă cred eu că am controlat jocul și nu s-a pus nicio clipă problema învingătoarei.

A fost o săptămână foarte grea pentru noi, din punct de vedere mental nu este ușor să revii după un meci precum cel cu Donar, însă mă bucur că a ieșit bine. Ei sunt jucători profesioniști, unii mai profesioniști ca alții, unii mai valoroși ca alții, însă e foarte important ce reușim să facem împreună, ca și grup. E important ca în asemenea momente să stăm împreună pentru scopul comun, acela de a câștiga campionatul”, a susţinut antrenorul Mihai Silvăşan la finalul jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.