„U” Cluj a mai făcut un pas spre promovare, după victoria cu CS Florești! Primul meci de Liga a 4-a în nocturnă!

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1 împotriva formației CS Florești, sâmbătă după-amiază, pe Cluj Arena, grație golurilor reușite de Dorin Goga și Brian Lemac.

u-cluj-cs-floresti

„U” Cluj a început în forță partida iar în minutul 13 a trecut la conducere pe tabelă, prin Dorin Goga, după ce a luat o acțiune pe cont propriu, a culcat un adversar și a șutat la colțul lung. N-a mai urmat obișnuitul asalt în careul advers, așa cum „studenții” și-au obișnuit fanii în ultimele meciuri, ba din contră, floreștenii le-au dat serioase emoții după ce l-au întins în câteva rânduri pe tânărul portar Pop. Când jocul se echilibrase, Lemac a profitat de indolența apărării gazdelor și a majorat diferența de pe tabelă cu un șut plasat (41).

După pauză, instalația de nocturnă a pornit pentru prima dată pe Cluj Arena la un meci din liga a IV-a, ce-i drept, doar pe jumătate, iar următorul gol a venit în poarta alor noștri. Defensiva Universității a fost visătoare și Cucuruzan a făcut 2-1 cu un voleu din interiorul careului (54). Gazdele au prins curaj, au încercat câteva acțiuni ofensive, dar fără a-i pune probleme lui Pop. Finalul ne-a aparținut, însă nici Lemac (76), nici Giurgiu (80), Goga (85) sau Moșuți (90), n-au mai reușit să înscrie.

Faptul că elevii săi au jucat în ultima perioada meciuri din trei în trei zile, și-a pus amprenta asupra jocului echipei, crede antrenorul „Șepcilor Roșii”, Marius Popescu.

„A fost un joc foarte greu, cu o echipă bună, care a reușit să lege cinci victorii. La Florești sunt 5-6 jucători care au trecut pe la “U” Cluj în urmă cu câțiva ani, niște jucători promițători, la vremea lor. La faza golului primit ne-am poziționat prost, iar execuția lor a fost bună. Ne-a costat neatenția. Nu vreau să găsesc scuze, dar oboseala își spune și ea cuvântul, pentru că în ultima perioadă am jucat din trei în trei zile. Am avut inclusiv duminica trecută un meci amical. E greu să joci la “U” Cluj, la orice nivel. E emoție și presiune, însă ele nasc doar calitate. Performanță fără presiune nu există. Înaintea partidei cu Triteniul aveam doar șase jucători legitimați și emoții totale, dar, ca să fac o analiză succintă, deocamdată suntem în grafic. Avem mulți jucători tineri care se împart între școală și antrenamente. Cu siguranță vor mai veni jucători, ca să pregătim pasul următor, promovarea în Liga a III-a”, a declarat „Papi”, după meciul de sâmbătă.

Universitatea a strâns 25 de puncte, se menține pe primul loc, iar sâmbăta viitoare, de la ora 16:00, va primi vizita formației A.S Viile Dejului.

CS Florești – „U” Cluj 1-2 (0-2)
Au marcat: Cucuruzan (54) / Goga (13), Lemac (41)
Stadion: Cluj Arena ; Spectatori: 1.000

CS Florești: Aranyosi – Corpodean, Cîmpean, Trușcă, Dîrjan – Frătean, Părăvan, Mocan, Ciotlăuș – Tot, Cucuruzan
Antrenor: Călin Budișan
„U” Cluj: Pop – Fizeșan, Abrudan, Irimie, Manu – Giurgiu, Cîndea (Hîmpea, 61) – Arman (Pintea, 54), Goga, Moșuți – Lemac
Antrenor: Marius Popescu

Foto © Cristian Cosma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.