„U” Cluj a obţinut calificarea în optimile Cupei României cu un gol în minutul 90! VIDEO

Universitatea Cluj a obţinut calificarea în optimile Cupei României, după ce au învins-o cu scorul de 2-1 (0-0) în faza 16-imilor, pe divizionara secundă Ştiinţa Miroslava, cu un gol reuşit în ultimul minut de joc.

„Studenţii” pregătiţi de Adrian Falub au avut o bună oportunitate de a deschide scorul în minutul 18 la pătrunderea periculoasă a lui Ursu, dar acesta nu a reuşit să îl învingă pe Turiţa. Primele 45 de minute au fost lipsite de ocazii notabile, dar „şepcile roşii” s-au aflat în permanenţă în jumătatea oaspeţilor şi au avut posesia de partea lor. Pe finalul primei reprize, Goga a executat o lovitură peste poartă (’45), iar scorul rămas alb la pauză.

Prima mare ocazie a reprizei secunde a venit în minutul 51, Goga a centrat pe jos în careu, portarul Turiţa nu a reuşit să reţină, iar mingea a ajuns la Ursu, care a ratat contactul cu balonul (’51).

Miroslava a rămas în inferioritate numerică în minutul 57 după ce Ambrozie a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu pentru un henţ în careu, iar „centralul” Adrian Comănescu a acordat penalty.

Gabriel Giurgiu a deschis scorul de la punctul cu var şi a dus-o pe Universitatea în avantaj (’59) – VIDEO

Ieşenii au primit primit un penalty în minutul 72, după un henţ în careu, iar Alex Marin a transformat şi a restabilit egalitatea, Albuţ reuşind să atingă balonul: 1-1! Ocazie uriaşă a Universităţii în minutuul 74, Goga a reluat cu capul perfect, dar un jucător al oaspeţilor a scos miraculos de pe linia porţii cu capul (’75).

Brian Lemac a dus scorul la 2-1 în minutul 90, după o pătrundere periculoasă în careu a lui Goga, care a şutat în portar, mingea a sărit la „şeptarul” Universitătii, care a înscris şi a adus calificarea în optimile Cupei României.

Echipele de start:

„U” Cluj: Albuţ – Chiş, Onicaş, Abrudan, Manu – Micaş (Trancă, ’62), Giurgiu, Ursu, Hordouan (Haţiegan, ’88), Ursu – Goga, Lemnaru (Lemac, ’46)

Rezerve: Dinu, Ionescu, Hîmpea, Haţiegan, Lemac, Florescu, Tranca

Antrenor: Adrian Falub

Ştiinţa Miroslava: Turiţă – Ambrosie, Chindriş, Bucur, Agrigoroaiei – Caraus, Savoia (Taciuc, ’82), Corban, Cainari (Izmana, ’71) – Buhăceanu (Viorică, ’63), Marin

Rezerve: Ţintea, Cernautanu, Izmana, Căruţă, Asavoaiei, Taciuc, Viorica

Antrenor: Adrian Kerezsy

Arbitru principal: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea)
Asistenţi: Gabriel Barjac, Ferencz Tunyogi
Observatori: Szilaghi Stefan, Horaţiu Cioloboc

Cartonaşe galbene: Goga (’49) / Ambrozie (’46), Ambrozie (’57), Viorică (’78)

Cartonaşe roşii: Ambrozie (’57)

Spectatori: 1500

Următorul joc oficial pentru „U” Cluj va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, pe Cluj Arena, cu Unirea Alba Iulia, de la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.