„U” Cluj – Dinamo 0-1. Spectacolul din tribune a animat jocul

Universitatea Cluj a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, de Dinamo Bucureşti, scor 0-1, la capătul unei partide care a contat pentru etapa a XXIII-a a Ligii I.

„Studenţii” au fost dominaţi în prima repriză, dinamoviştii fiind mult mai prezenţi în jumătatea gazdelor, însă nici una dintre ocazii nu a fost fructificată. Matei a centrat periculos în careu, dar defensiva alb-negrilor a eliminat pericolul (10). Replica Universităţii s-a mutat la poarta oaspeţilor, Ninu ar fi putut deschide scorul, dar şutul său a fost reţinut de Bălgrădean (11). Lazăr a pătruns în careul clujenilor şi a şutat în forţă mult pe lângă poartă (11). Ocazie importantă pentru „U”, dar Lemnaru şutează slab din lovitură liberă şi Bălgrădean reţine (27). Cele două formaţii au intrat la vestiare cu scorul de 0-0.

În partea a doua, Universitatea a fost cea care a avut posesia mai bună şi ocaziile mai importante, dar defensiva a fost surprinsă de un contraatac rapid al dinamoviştilor, ocazie fructificată de Cosmin Matei în minutul 59. 0-1 pentru Dinamo. Până la final gazdele s-au instalat în jumătatea oaspeţilor şi au forţat egalarea, însă lipsa de eficacitate în faţa porţii şi-a spus cuvântul.

Dacă pe teren meciul a fost lipsit de spectacol, în tribune însă cele două galerii au oferit un adevărat recital. Frăţia clasică dintre galeriile celor două formaţii a născut un moment cum rar vezi pe un stadion din România. Circa 300 de suporteri dinamovişti au strigat „Dinamo suntem noi, Dinamo suntem noi şi suntem fraţi cu voi”, iar replica „şepcilor roşii” a venit „U Cluj suntem noi, U Cluj suntem noi şi suntem fraţi cu voi”. Nu au lipsit nici scandările şovine împotriva Ungariei şi spectacolul pirotehnic care a dat culoare celor două peluze şi animând partida.

„U” Cluj va juca următoarea etapă în Gruia, cu CFR, în derby-ul clasic al Clujului. Partida este programată luni, 24 martie, de la ora 21:00. 

Echipele de start:

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop – Bucşa (c), A. Lungu, Boutadjine, Kovacs – Borza, Lemnaru

Rezerve: Niculescu, Neag, Gercaliu, Menezes, Max Nicu, A. Calcan

Antrenor: Mihai Teja

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean – Filip, Lazăr, D. Grigore, Bilinski – L. Rus, Boubacar, Elton Da Silva, C. Matei – D. Rotariu, Steven Thicot

Rezerve: Naumosvski, Velici, Bărboianu, Şerban, J. Thomas, C. Munteanu, H. Crişan

Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru principal: A. Comănescu
Asistenţi: M. Nicoară, C. Danşa
Adiţionali: C. Buşi, C. Botaş
Arbitru rezervă: D. Demetrescu
Observator: M. Dorobanţu

Spectatori: 8.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.