„U” Cluj, echipa păcii! „Studenţii” rămân singura echipă fără victorie în Liga 1

Universitatea Cluj a fost învinsă cu scorul de 2-1, pe teren propriu, de ACS Recaş Timişoara şi rămâne fără victorie în noul sezon, într-o partidă care a tras cortina peste etapa a 12-a a Ligii I. 

Galeria „studenţilor” a boicotat meciul şi a lăsat peluza goală în primele 15 minute, afişând bannerul: „Lipsa noastră reflectă realitatea. Voi distrugeţi Universitatea”. Aceştia au intrat în peluză unde şi-au încurajat favoriţii până în minutul 75, când au părăsit stadionul, dar nu înainte de a incendia un banner.

Timişorenii au controlat primele 45 de minute, având cele mai mari ocazii de gol. Primul şut pe spaţiul porţii a fost expediat de oaspeţi, prin Szekely, dar Veselovsky a reţinut cu siguranţă (11). O nouă situaţie periculoasă la poarta gazdelor, dar lovitura de cap a lui Şeroni se scurge peste transversală (20).

Una dintre cele mai mari ocazii ale „studenţilor” în prima repriză vine în minutul 29. Szilagyi îl angajează pe Borza cu o centrare lungă, dar Nuno Claro intervine şi respinge din faţa atacantului clujean. ACS Recaş obţine o lovitură de pedeapsă în urma unui fault în careu a lui Rilke, iar Szabolcs Szekely trimite mingea în plasă şi stabileşte scorul primei reprize (45).

Universitatea începe în forţă repriza secundă şi după o serie de atacuri timide, Adrian Borza a pătruns în careu, dar şutul său a fost respins în corner de Nuno Claro (55). Ocaziile se înmulţesc la poarta oaspeţilor, Lemnaru îşi încearcă şi el norocul cu un şut bine plasat din interiorul careului, dar lusitanul are o intervenţie magistrală şi respinge de sub bară (65). Borza îşi mai trece în cont încă o ratare, şutul său din interiorul careului trece peste transversală (70).

Galeria „studenţilor” a părăsit peluza în minutul 75 nemulţumiţi fiind de evoluţia favoriţilor, iar alb-negri au restabilit egalitatea prin Octavian Abrudan cu o lovitură de cap în urma unei centrări în careu (83). Bucuria gazdelor nu a ţinut mult deoarece arbitrul Robert Dumitru a acordat al doilea penalty al meciului pentru oaspeţi la o fază discutabilă, iar Gorobsov a transformat în minutul 89 şi aduce prima victorie pentru Aurel Şunda ca tehnician al violeţilor.

Universitatea Cluj rămâne singura echipă fără victorie în Liga 1 şi ocupă poziţia 17, cu 4 puncte, iar în următoarea etapă se deplasează pe terenul lanternei roşii, o formaţie condamnată la retrogradare din cauza depunctării, FC Vaslui. Partida este programată vineri, 25 octombrie, de la ora 21:30.

Echipele de start:

„U” Cluj: Veselevsky – Takacs, Szilagyi (c), Abrudan, Mendy – Târnăcop, Balde, Rilke, Cristocea – Borza, Lemnaru

Rezerve: Dolha, Ciupe, Neag, Kovacs, Lungu, Calcan, Ursu

Antrenor: Gheorghe Barbu

ACS Recaş Timişoara: Nuno Claro – Nohai, Poparadu, Nanu, Popovici – Gorobsov, Petre (c), Keita, Trandu – Seroni, Szekely

Rezerve: Kirev, Belu, Marovici, Bărbuţ, Boldea, Furtado, Balaure

Antrenor: Aurel Şunda

Arbitru principal: Robert Dumitru

Asistenţi: M. Nicoară, S. Stoianov

A. Rezervă: F. Marcu

Obs. A. Ionescu, V. Sandu

Spectatori: 2000

Cartonaşe galbene: Balde (13), Târnăcop (18), Popovici (34), Şeroni (42)m Rilke (45), Gorobsov (62), Mendy (67), Veselovsky (87), Lungu (88), Szilagyi (90), Cristocea (91), Nuno Claro (91).

Stadion: Dr. Mircea Luca (Cluj Arena)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.