„U” Cluj nu pierde la masa verde meciul cu ACS Recaş Timişoara

u cluj acs poliLiga Profesionisă de Fotbal a emis un răspuns oficial în urma cererii clubului ACS Recaş Timişoara pentru ca forul să se autosesizeze în cazul folosirii fundaşului Marius Martac de către „U” Cluj în meciul direct.

LPF a anunţat că nu sunt îndeplinite condiţiile regulamente pentru sesizarea din oficiu, iar pe adresa semnată de către coordonatorul departamentului de competiţii, Paul Alexandru Mincu, se arată că clubul bănăţean trebuia să depună o contestaţie scrisă în raportul de arbitraj.

„Excepţia de la această regulă (a depunerii contestaţiei – n.n.) o constituie sesizarea din oficiu potrivit art. 26.2 din ROAF, însă cazurile pentru care o astfel de sesizare poate fi formulată de LPF sunt expres şi limitativ prevăzute de regulament. Astfel, potrivit art. 26.2 din ROAF, LPF se poate sesiza din oficiu numai dacă în cauză este vorba despre jucători care au evoluat în stare de suspendare, iar această suspendare să fi survenit ca urmare a cumului de cartonaşe galbene sau în urma unei decizii pronunţate de comisia competentă, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind numărul maxim de jucători extracomunitari şi a numărului minim de jucători formaţi la nivel naţional înscrişi în raportul de arbitraj.

Situaţia relatată de dvs. nu se circumscrie niciunuia dintre motivele arătate de art. 26.2 din ROAF, întrucât (…) Jucătorul Martac Marius Mădălin nu a evoluat în stare de suspendare ca urmare a cumului de cartonaşe şi nici datorită vreunei decizii a comisiei competente (decizia comisiei competente la care se referă articolul este decizia instanţei disciplinare prin care se pronunţă o sancţiune de suspendare împotriva jucătorului) (…) Hotărârea Comisiei de Recurs din data de 24.04.2014 nu are ca obiect aplicarea unei sancţiuni de suspendare a jucătorului Martac Marius Mădălin şi nici nu a survenit înaintea jocului dvs. din data de 21.04.2014″, se precizează în răspunsul primit de la Liga Profesionistă de Fotbal, înaintat clubului ACS Poli, şi comunicat Universităţii Cluj.

Astfel, „studenţii” rămân cu scorul de 2-1 obţinut pe terenul echipei din Timişoara, în urma golurilor reuşite de Andrei Lungu şi Max Nicu. În acest moment, clubul nostru are 36 de puncte şi ocupă locul 10 în clasamentul Ligii I.

Duminică, de la ora 19:30, Universitatea va juca la Chiajna, contra celor de la FC Viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.