„U” Cluj pornește la drum în Liga a 2-a cu noi ambiții și un nou staff tehnic

Universitatea Cluj atacă promovarea în Liga 1 în sezonul următor al ligii secunde cu un staff tehnic nou.

Sezonul 2019-2020 al ligii secunde este programat să înceapă pe 3 august.

Astfel, după aducerea tehnicianului Cristian Dulca „șepcile roșii” au ajuns la o înțelegere cu experimentatul preparator fizic italian Riccardo Proietti (49 de ani, foto al doilea de la stânga la dreapta), cel care în stagiunea 2007-2008 a făcut parte din staff-ul tehnic al celor de la Bayern München, încoronându-se campion al Bundesligii sub conducerea antrenorului Ottmar Hitzfeld.

Grasshopper Zurich, Pescara și Empoli sunt câteva dintre formațiile care completează CV-ul italianului, care vine de la Gaz Metan Mediaș, dar în prezent colaborează și cu selecționata Israelului.

Am fost sunat de Octavian (Moraru, noul team manager al Universității, n.n) să vin la Cluj, am cerut timp de gândire, pentru că am avut o experiență în România și acum am vrut să fiu convins de proiect. Când am văzut ce se dorește, ce infrastructură și ce suporteri sunt, am luat decizia să vin. În ziua în care am ajuns, m-am convins că alegerea este bună. Am cunocut oameni corecți, cu pasiune și cu viziune. Este un proiect frumos, provocator și împreună cu antrenorul, cu toți colegii, cu cei din conducere și cu suporterii, sunt convins că ne vom atinge obiectivul. Am rămas foarte plăcut surprins de acest oraș, de condițiile de pregătire pe care le are echipa și îmi doresc să ajut cu tot ce se poate acest club, deoarece nu are cum să joace în Liga a II-a. Trebuie să se bată în foarte scurt timp pentru competiții europene„, ne-a declarat Proietti, care a semnat un angajament valabil pentru următorii doi ani. 

Riccardo Proietti a absolvit Masterul în Educație Fizică la Universitatea din Florența în 1995 și este un profesionist certificat în Strength & Conditioning din partea Federației Italiene de Fotbal. 

De asemenea, din staff-ul lui Cristi Dulca vor face parte Octavian Moraru, noul team manager al echipei (primul din stânga), dar și Alexandru Buza, specialist în medicină sportivă și nutriție.

Din staff-ul tehnic va mai face parte Mircea Cojocaru, omul care a revenit la Universitatea încă din 2016, în Liga a IV-a, dar și Lucian Turcu, fostul fotbalist al lui „U”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.