„U” Cluj – RCM Timişoara 3-45. Gazdele pierd la scor împotriva campioanei Super Ligii

Campioana RCM Timişoara s-a impus, sâmbătă, în confruntarea cu „U” Cluj, scor 3-45, într-o partidă care a contat pentru etapa a a VII-a a Super Ligii Naţionale CEC Bank la rugby masculin.

"U" Cluj vs RCM Timisoara
© eClujeanul.ro

Aproximativ 500 de iubitori ai rugby-ului şi sportului au urmărit partida pe Cluj Arena, încurajându-şi frenetic favoriţii cu aplauze.

Primul eseu al meciului a fost reuşit de Universitatea de Vest Timişoara prin Daniel Carpo, în minutul 9, după un atac foarte bine organizat al campioanei, transformarea care a urmat a fost ratată de Gabriel Conache (0-5). „U” Cluj a ratat o bună oportunitate de a înscrie un useu în minutul 15, lipsidu-le doar câţiva centimetri de a egala situaţia pe tabela de marcaj printr-un eseu.

Jucătorul Universităţii Cluj Vasile Paraschiv transformă o lovitură de pedeapsă în minutul 28 şi scorul devine 3-5, dar oaspeţii majorează diferenţa cu un eseu reuşit trei minute mai târziu prin Valentin Popârlan, urmat de transformarea lui Gabriel Conache (min. 31, scor 3-10). Jucătorul neo-zeelandez Paula Kinikinilau transformă şi el un eseu, iar acelaşi Conache reuşeşte transformarea (37). Cu un minut înainte de pauză, Valentin Popârlan reuşeşte să înscrie un nou eseu pentru campioană, iar Conache bifează o nouă transformare (39). Scorul primei reprize este 3-31, după ce oaspeţii mai reuşesc un eseu şi o transformare în minutul 40. Timişorenii înscriu 3 esee din 4 în ultimele zece minute,

„U” Cluj începe în forţă repriza secundă, dar ratează o transformarea unei lovituri de pedeapsă (46). După ce i-a pierdut în prima repriză pe  Bogdan Voicu şi Bogdan Ciolocoiu, ambii accidentaţi, gazdele l-au pierdut şi pe Andrei Iftode, accidentat în repriza secundă. Marian Drenceanu reuşeşte un eseu pentru Timişoara, urmat de o transformare a lui Conache, care ajunge la a 5-a reuşită (62). Campioana Timişoara închide tabela la 3-45, graţie unui eseu reuşit de Johnny Sola. Omul meciului a fost declarat Valentin Popârlan de la Universitatea de Vest Timişoara.

Următoarea partidă pe care rugbyiştii clujeni o vor disputa în Super Liga Naţională va fi tot pe Cluj Arena, împotriva formaţiei Ştiinţa Baia Mare, programată vineri, 3 mai, de la ora 17.

Rezultatele înregistrate până acum de „U” Cluj

Ştiinţa Baia Mare – „U” Cluj 58-11 (etapa 1)
„U” Cluj – Steaua 8-19 (etapa 2)
Farul Constanţa – „U” Cluj 36-15 (etapa 3)
„U” Cluj – CSM Bucureşti 49-26 (etapa 4)
Dinamo – „U” Cluj 34-24 (etapa 5)
În etapa a 6-a „U” Cluj a stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.