„U” Cluj, victorie de moral în fața unei echipe de Liga a 2-a

Universitatea Cluj a obținut sâmbătă, 4 martie, cel mai important succes din perioada de pregătire, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața divizionarei secunde Olimpia Satu Mare, ajungând astfel la zece victorii consecutive din tot atâtea partide disputate.

Foto © Cristian Cosma (fcuniversitateacluj.ro)

Cei aproximativ 600 de spectatori care au asistat la meci pe micuța tribună din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” i-au văzut, la lucru, pe elevii pregătiți de Marius Popescu în în amicalul disputat împotriva unei formații care luptă pentru promovarea în Liga 1. Pe teren, diferența dintre cele două echipe a fost, practic, insesizabilă. Prima repriză a fost una relativ echilibrată, cele două formații mergând cap-la-cap, iar execuțiile lui Takacs și Salcău i-au creat emoții lui Anca, portarul oaspeților, la o lovitură liberă, respectiv o acțiune în viteză. Elevii lui Bogdan Andone au replicat târziu, la șutul cadrat al lui Pană, dar reținut fără probleme de Pop, astfel că după primele 45 de minute scorul a rămas „alb”.

În partea a doua, la una dintre primele acțiuni ale reprizei secunde, Takacs a intrat în careu, l-a servit excelent pe Goga, intrat pe parcurs, iar veteranul din atacul Universității a deschis scorul. Ocaziile s-au înmulțit la poarta Olimpiei după marcarea golului, rezultatul final fiind stabilit tot de către un fotbalist introdus în repriza secundă, senegalezul Baba-Seck, în urma unei faze lucrate.

Antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu, și-a felicitat elevii după al zecelea și cel mai important succes obținut în pregătiri.

„Am întâlnit astăzi un adversar dificil, ocupanta locului 2 în liga secundă. Am făcut un meci bun, am meritat victoria și am dovedit că merităm să jucăm la un nivel mai înalt. Suntem “U” Cluj, iar tradiția ne obligă să fim sus. Venim după o perioadă grea, de aproape șapte săptămâni de pregătire, dar în principiu am realizat ceea ce ne-am propus. Am progresat la capitole precum organizare tactică, atitudine și implicare. Ne propunem să câștigăm fiecare meci, e normal să fie așa”, a declarat antrenorul Marius Popescu.

Cum a arătat „U” Cluj în meciul cu Olimpia Satu Mare:

Pop – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu – Giurgiu, Rogozan – Takacs, Hațiegan, Salcău – Lemac.

Au mai jucat: Man, Fizeșan, Hîmpea, Potcoavă, Păcurar, Goga, Seck.

„Studenții” vor juca la mijlocul săptămânii viitoare, în devans, primul meci oficial din 2017. Miercuri, 8 martie, cu începere de la ora 15:00, la Baza Sportivă „Dan Anca”, unde vor întâlni formația Viitorul „Mihai Georgescu”, pe care în turul campionatului au învins-o fără probleme, cu scorul de 8-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.