„U” Mobitelco a bifat a 4-a victorie consecutivă în Liga Naţională

„U” Mobitelco BT Cluj-Napoca şi BC Timişoara au oferit o mostră de baschet de calitate, un meci echilibrat şi spectaculos, în care cele două echipe au avut nevoie de prelungiri pentru a fi decisă câştigătoarea.  Clujenii s-au impus cu 95-84 în overtimedupă ce la finalul timpului regulamentar tabela arăta 79-79. Partida a contat pentru etapa a XIX-a a Ligii Naţionale.

U Mobitelco
foto eClujeanul

Baschetbaliştii clujeni au început timoraţi partida şi s-au văzut conduşi încă din debut. Barnette a deschis scorul cu un coş de două puncte, dar replica oaspeţilor a venit imediat de la Archie, cu un coş de trei puncte. Timişorenii nu au cedat avantajul pe tabelă şi s-au impus la o diferenţă considerabilă după primul sfert (16-23). În sfertul al doilea, elevii lui Niksa Bavcevic au fost mai concentraţi şi deşi la un moment dat avantajul s-a mărit în favoarea oaspeţilor la zece puncte diferenţă, gazdele au făcut un final de sfert foarte bun, reuşind să revină pe tabelă şi să întoarcă rezultatul. Au intrat la pauză mare cu un avantaj minim de două puncte (43-41).

Sfertul al treilea a fost unul extrem de strâns, cele două echipe practicând un joc antrenant, cu multe răsturnări de scor şi execuţii spectaculoase. Barnette a înscris de trei puncte în minutul 25, la scorul de 50-45, iar până la final alb-negrii au reuşit să menţină diferenţa, intrând în ultimul act din nou în avantaj pe tabela electronică (61-57).

Pericolul în sfertul patru a venit de la „uriaşul” Gallimore, care a trimis Timişoara în avantaj pe tabelă cu două coşuri de trei puncte şi trei aruncări libere transformate (65-66). Finalul de meci a fost unul incandescent, din categoria „care-pe-care”. Cine are nervii mai tari? La scorul de 73-73, Silvăşan aruncă tribunele în aer cu un coş de trei puncte şi „U” Mobitelco se desprinde cu trei minute înainte de final. Finalul sfertului patru îi prinde pe Jovanovic & Co, în atac, la scorul de 79-79. Pulsul fanilor din Sala Sporturilor „Horia Demian” se apropia de sută la atacul prelungit al oaspeţilor în cele câteva secunde rămase. Archie încearcă să introducă mingea în coş, fără succes însă, iar, parcă de nicăieri, apare căpitanul Silvăşan care scoate mingea din „zona fierbinte” a panoului şi trimite meciul în overtime.

Decisivul este câştigat fără probleme de baschetbaliştii clujeni. Cu câteva secunde înainte de final, Bavcevic decide să trimită în teren „aripa tânără” şi meciul se încheie 95-84.

„U” Mobitelco se deplasează etapa viitoare, sâmbătă, 2 februarie,  în fieful campioanei României, CSU Ploieşti, într-o partidă ce contează pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale. Meciul va fi transmis de Digisport.

„U” Mobitelco BT – BC Timisoara 95-84 (16-23, 27-18, 18-16, 18-22, 16-5)

Marcatori:

„U” Mobitelco BT: Wright 24 (6 rec., 8 p.d., 3 interceptii), Ross 16 (8 rec.), Barnette 15 (8 rec., 4 p.d.), Silvasan 14 (1 rec., 1 p.d.), Djapa 8 (7 rec., 7 p.d.), Nikolov 8 (4 rec., 2 p.d.), Strawbridge 6 (1 rec., 2 p.d.), Baciu 4 (6 rec.). Au mai jucat: Lazar, Kuti, Pop, Gheorghe.
BC Timisoara: Jovanovic 20, (5 p.d.), Gallimore 16 (3 rec.), Popescu 12 (10 rec.), Archie 11 (5 rec.), Tudosa 8, Sarovic 7 (3 rec.), Tuljkovic 4 (4 rec.).

„Cred că acesta a fost o adevărată partidă de baschet, când meciul se termină în overtime, când o posesie poate face o echipă victorioasă şi alta înfrântă. La început am jucat nervoşi, ştiind de importanţa acestui joc, însă mental nu am fost la nivelul la care trebuia. Am încercat şi un timp de odihnă, schimbări în prima parte, dar băieţii nu au răspuns aşa cum trebuia. În a doua jumătate am jucat mai bine, i-am certat puţin pe băieţi în vestiar şi am luptat mai bine. Trebuie să spun că echipa timişoreană a jucat un baschet foarte bun! A doua parte a acestui meci a fost cu adevărat specială, un baschet foarte bun, plin de emoţii, iar acest lucru a făcut din baschet un sport atât de popular. Am avut 44 de recuperări, cu 11 mai multe decât adversarul, au fost 24 de recuperări, tot cu 11 mai multe decât adversarul, am arătat jocul nostru colectiv, chiar dacă la început nu am fost la nivelul la care trebuia. Din fericire, ne-au ajutat jucătorii veniţi de pe bancă, în special Strowbridge în a doua parte a meciului, dar şi Baciu, care a făcut în mod categoric cel mai bun joc al său în acest sezon! Jucăm săptămâna viitoare din nou un El Clasico, de această dată împotriva celor din Ploieşti. Avem doar două zile pentru odihnă, după care trebuie să ne pregătim pentru a ne valorifica şansele într-o sală în care se câştigă foarte greu”, a declarat antrenorul Niksa Bavcevic la finalul jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.