„U” Mobitelco a suferit prima înfrângere pe teren propriu

CSU Ploieşti i-a provocat lui „U” Mobitelco prima înfrângere pe teren propriu, scor 68-78 (9-19, 20-21, 22-14, 17-24), într-o partidă care a contat pentru etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Într-o atmosferă electrizantă de derby veritabil în Sala Sporturilor „Horia Demian”, ploieştenii au făcut instrucţie cu elevii lui Dorin Pintea încă din primul sfert, ducând scorul la un neverosimil 29-40 la pauza mare. Primele două sferturi au reprezentat o adevărată lecţie de baschet predată de Burlacu & Co, ambele câştigate de aceştia la zece puncte diferenţă.

Sferturile trei şi patru au fost ceva mai disputate, însă diferenţa de valoare între cele două formaţii şi nivelul băncii tehnice a Ploieştiului a fost elementul definitoriu al acestui episod din „clasicul” baschetului românesc.

Marcatori:
„U” BT Mobitelco: Hargrove 21 (8 rec., 3 p.d., 2 int.), Kuburovic 15 (12 rec.), Silvasan 10 (2 rec., 4 p.d., 1 int.), Lalovic 9 (1 rec.), Baciu 5 (3 rec.), Cuic 4 (8 rec., 1 p.d., 1 int.), Sparks 4 (6 rec.), Medvedj (1 rec., 2 int.).

Ploiesti: Mohammed 17, Lee 14, Krapic 14, Popovic 10, Gutoaia 9, Tica 7, Szijarto 3, Adamovic 2, Burlacu 2.

Scurte de la meci

  • 2500 de suporteri au asistat la această confruntare.
  • Legenda Universităţii Cluj, Remus Câmpeanu, a făcut angajarea.
  • Administratorul special al echipei de fotbal a Universităţii, Vlad Munteanu, a asistat la această partidă.
  • Prefectul Gheorghe Vuşcan a asistat la meci.
  • Cătălin Burlacu şi managerul Alexandru Iacobescu au fost luaţi în colimator pe toată durată meciului de fanii lui „U” Mobitelco.
  • Arbitrul FIBA, Ciprian Stoica, s-a întors către publicul din Sala Sporturilor „Horia Demian” în sfertul patru şi a avut o replică la adresa spectatorilor care îl înjurau: „Mergeţi la fotbal şi înjuraţi, că aici îi baschet”
  • Jucătorul de la CSU Ploieşti, Alhaji Mohammed, a avut un schimb dur de replici cu fanii echipei gazdă, fiind penalizat cu două faulturi tehnice.

„A fost un meci foarte greu, echipa Ploieştiului este, după părerea mea, cea mai bună din campoionat la ora actuală, practică un baschet foarte bun şi în forţă. Ne-au dominat fizic, în sensul că au fost mai tari pe picioare decât noi, nu că ar fi rezistat la alergare mai  mult ca noi. În rest, am avut o zi foarte slabă la aruncările de trei puncte şi la cele de două, de unde şi diferenţa”, a declarat Dorin Pintea, antrenorul lui „U” Mobitelco.

Următoarea partidă pentru „U” BT Mobitelco va avea loc tot pe teren propriu, duminică, 23 martie, împotriva forma  BC Târgu Mureş, de la ora 18:00. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.