UBB Cluj își bate joc de sportivii clujeni și îi lasă fără cazare!

Începutul de an universitar la Universitatea Babeș-Bolyai începe cum nu se poate mai prost pentru o parte dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, care au fost înștiințați că până mâine, 1 octombrie, trebuie să își găsească alt loc de cazare și să elibereze camerele din caminul XXI din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu, cămin destinat sportivilor și studenților din afara țării.

caminul sport 21 UBB Cluj parcul babes foto eclujeanul
foto © eClujeanul.ro

Conducerea CS Universitatea Cluj a emis un comunicat de presă, în care a anunțat că pentru anul 2015-2016, UBB Cluj a pus la dispoziție doar 20 de camere sportivilor clubului. Reprezentații CS „U” dau asigurări că problema cazărilor este în mare parte rezolvată, beneficiind de sprijin din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

„În legatură cu situaţia cazării sportivilor clubului nostru în căminul Sport XXI din Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Haţieganu”, vă informăm că rectoratul Universităţii Babeş-Bolyai ne-a pus la dispoziţie, pentru anul 2015/2016, un număr de 20 de camere. Menţionăm că în anul precedent am beneficiat de 42 de camere, reducerea numărului de camere fiind cât se poate de drastică, în situaţia în care Clubul Sportiv Universitatea nu deţine spaţii proprii de cazare.

De la data anunţării reducerii numărului de camere, respectiv 15 iulie 2015, am iniţiat demersuri pentru a rămâne cu numărul de camere de care avem nevoie, inclusiv la nivelul Ministerului Educaţiei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean. Am avut mai multe întrevederi cu conducerea Universităţii Babeş-Bolyai, ultima în data de 15 septembrie, la care a participat şi domnul rector. Nu am reuşit să obţinem nici măcar o diminuare a numărului de camere lipsă, poziţia conducerii UBB fiind cât se poate de fermă în acest sens. Motivele pentru care s-a ajuns la această situaţie nu le putem accepta şi nu le vom înţelege niciodată. Aşa cum nu putem înţelege de ce zeci de ani am trăit în bună înţelegere şi respect cu Universitatea Babeş-Bolyai, iar acum nu se mai poate.

Chiar şi în această situaţie, problema cazării sportivilor este în mare parte rezolvată. În acest moment mai căutăm soluţii pentru un număr de şase camere pe care nu le vom putea elibera până când nu avem unde să-i cazăm pe sportivi”, se arată în comunicatul emis de CS „U”.

Anul trecut UBB A acordat 42 de camere pentru cazarea sportivilor Clubului Sportiv Universitatea, acum doi 50 de camere, iar anul  acesta numărul lor a fost redus la 20.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.