Ucrainenii l-au identificat pe comandatul rus care teroriza oamenii din Herson. Era supranumit „colonelul Alfa”

A fost identificat de către ucraineni comandantul rus care a terorizat oamenii în Herson și a torturat soldați. Luni de zile, nimeni nu a știut cum îl cheamă. I se spunea „colonelul Alfa”. 

Acum, s-a aflat că acest comandant este Oleksandr Naumenko. Pe numele lui a fost emis un mandat internațional de arestare, scrie Corriere della Sera. Nu ieșea în evidență, spun ucrainenii.

Avea o față banală, era mereu proaspăt bărbierit și era mereu în uniformă. Era însă de temut pentru ferocitatea de care a dat dovadă. Mottoul lui era „nu cunoaștem milă și nu o cerem”. 

Ucrainenii au povestit că l-au văzut când arunca oameni în stradă cu propriile mâini și le confisca proprietățile. Toată lumea știa că atunci când ordona să se arunce cu grenade și gaze lacrimogene, fuga era singura soluție, deoarece era un semn că urma ceva „mult mai rău.” Într-o zi a prins doi soldați ucraineni și i-a ținut săptămâni întregi în camerele de tortură, pentru a-i obliga să dea informații despre pozițiile inamicului.

Nimeni nu-i știa cu adevărat numele: „Toți au spus că este colonelul Alfa”. Colonelul Alfa are acum un nume. Oleksandr Naumenko, în vârstă de 51 de ani. Comandant al poliției la Rostov și șef administrativ adjunct al Gărzii Naționale Ruse. A fost nevoie de luni de zile să fie identificat.

Acum serviciile secrete ale Ucrainei – SBU au obținut un mandat internațional de arestare pe numele lui, pentru încălcarea articolului 438 din codul penal ucrainean, care îi pedepsește pe cei care încalcă legile războiului.

Colonelul Alfa este primul ofiţer superior pe care Kievul l-a identificat cu certitudine şi pe care vrea să-l aducă în instanță. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.