Ultima descoperire a paleontologilor francezi: Bătaie de joc la adresa românilor!

 AFP informează asupra noii descoperiri a paleontologilor francezi, un dinozaur vechi de 75 milioane de ani descoperit în apropiere de Aix-en-Provence, în sud-estul Franţei. Conform agenţiei franceze, datorită asemănării acestuia cu „verii lui” din România, paleontologii l-au denumit „dinozaurul ţigan”.

Dinozaurul Ţigan, Atsinganosaurus velauciensis, are o vechime de 75 milione ani şi aparţine unei noi specii din familia titanozaurilor. Potrivit specialiştilor, acesta avea o  condiţie zveltă, măsura 12 metri lungime şi făcea parte din clasa ierbivorilor. Momentan, a fost descoperit doar scheletul animalului, craniul, fiind, în continuare un mister, „Am găsit mai bine de 70% din scheletul animalului, însă din păcate nu şi craniul. Vom putea să realizăm o reconstituire fidelă”, a declarat, încrezător, Geraldine Garcia de la Universitatea din Poitiers. Geraldine a efectuat cercetările în colaborare cu Institutul regal de ştiinţe naturale din Bruxelles.

În acest sit arheologic s-au desfăşurat, de-a lungul timpului diverse săpături. În cadrul a trei reprize de cercetare, prima în 2002, apoi în 2009 şi cea mai recentă în 2012, efectuate în cel mai mare secret pentru a evita posibilitatea unui jaf, au fost descoperite carapace de ţestoase, un craniu de crocodil şi oase ale altor specii de dinozauri. Toate aceste descoperiri datează din Cretacicul Superior, mai exact, în urmă 75 milioane de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.