Ultimele detalii înaintea ediției a doua Cluj Blues Fest 2015

Ediția a doua a festivalului Cluj Blues Fest 2015 aduce la Cluj-Napoca cele mai importante nume din blues-ul românesc și internațional. Organizatorii au prezentat marți, 3 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Muzeul Etnografic al Transilvaniei, ultimele detalii privind evenimentul care va avea loc în acest weekend, 6-7 noiembrie.

cluj blues fest 2015 conferinta

„Ne bucurăm că avem continuitate și putem să organizăm din nou un festival de blues. La Cluj-Napoca concertele de blues autentic cred că se pot numără pe degete, iar acest festival este pentru promovarea acestui gen muzical, de nișă, cu feeling și multă pasiune.

Bugetul festivalului din bani publici este de 5.000 de lei de la Consiliul Județean și 30.000 lei de la Consiliul Local, iar Asociația Clujul Cultural contribuie cu 10% din sponsorizări. Bugetul în totalitate se ridică la aproximativ 10.000 de euro, format din bani publici și din sponsorizări. Nu ratați concertul de vineri seara pentru că va fi o surpriză”, a declarat jurnalistul Tiberiu Fărcaș, organizatorul Cluj Blues Fest.

Costi Cămărășan, premiat la Cluj Blues Fest

„Anunțăm că la ediția anul acesta Cluj Blues Fest îl va premia pe fondatorul trupei Compact, Costi Cămărășan”, au anunțat organizatorii.

Capacitatea de 200 de locuri a sălii Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei nu va fi depășită. „Mai avem 40 de bilete până în acest moment și intenționăm să mai scoatem o marjă de bilete. Le recomandăm clujenilor să își cumpere bilete din timp pentru că din motive de securitate și siguranță nu vom putea depăși capacitatea de 200 de persoane. Ne gândim să mărim numărul de zile și capacitatea sălii de anul viitor, dar nu putem da încă detalii pentru că e dificil”, au precizat organizatorii.

Ryan Donohue (SUA) și Matyas Priboljsy (Ungaria) nu mai vin la Cluj Blues Fest

Doi artiști nu vor mai putea onora invitația organizatorilor la Cluj Blues Fest din motive personale. Este vorba de Ryan Donohue și Matyas Priboljsy, iar sâmbătă seara vor concerta doar Marius Dobra Band și A.G. Weinberger, ultimul nu a mai fost pe o scenă din România de 4 ani.

„Ne bucurăm că am reușit cu modestele noastre forțe să punem la punct acest festival, unic în zona Transilvaniei de Nord. Sperăm într-o desfășurare bună”, a mai precizat Fărcaș.

„Conceptul 50/35 al lui Rareș Totu înseamnă 50 de ani din viață și 35 de ani de carieră muzicală, concept pe care îl va lansa în premieră la Cluj Blues Fest”, a anunțat co-organizatorul festivalului Andrei Kuki Balogh.

„Festivalul de anul trecut cred că ne-a adus un plus de imagine în rândul tinerilor. Ne-am bucurat foarte mult că mulți tineri din Cluj cunosc Muzeul Etnografic al Transilvaniei”, a declarat directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Sălăgean.

Pe întreaga perioadă a celor două zile vor exista cutii speciale unde se vor putea face donații sub formă de CD-uri muzicale, de rock, folk sau jazz, care vor fi reorientate pentru școlile cu nevoi speciale din Cluj, unde organizatorii vor efectua vizite scurte împreună cu invitații acestei ediții.

Programul Cluj Blues Fest

Vineri, 6 noiembrie

Vali Sir Blues Răcilă
Rareş Totu (RO) 50/35 feat Dean Bowman (SUA). Invitaţi Aminda (RO), Peter Borza (AU)

Sâmbătă, 7 noiembrie

Marius Dobra Band (Austria)
A.G. Weinberger (România)

Ediția a doua a Cluj Blues Fest va avea loc în perioada 6-7 noiembrie 2015, în sala „Reduta” a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, de pe strada Memorandumului, iar ultimele bilete rămase vor putea fi cumpărate de la Librăria Bookstory de pe Bulevardul Eroilor nr. 6-8 și de la locația festivalului. Prețul unui bilet este de 45 lei/seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.