Ultimele pregătiri pentru Electric Castle #6 sunt în toi!

Miercuri, 18 iulie, începe ediţia cu numărul 6 a festivalului de pe domeniului Castelului Banffy din Bonţida, Electric Castle, iar pregătirile sunt în toi atât în sat, cât şi în interiorul castelului. 

Organizatorii festivalului îi îndeamnă pe participanţi, la fel ca şi anul trecut, să îşi lase maşinile personale acasă şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie, care vor pleca din două locuri, din parcarea Sălii Sporturilor „Horia Demian”, respectiv de la Iulius Mall. De asemenea, vor fi trenuri din sfert în sfert de oră spre Bonţida.

Atât cei care vin cu maşinile personale cât şi cei care vin cu autobuzele puse la dispoziţie vor intra prin zona Gădălin, un drum de pietriş cu o bandă pe fiecare sens. În ciuda promisiunilor făcute, Consiliul Judeţean Cluj nu a reuşit încă să asfalteze acest drum nici în acest an. Accesul prin sat va fi permis doar localnicilor şi celor care sunt cazaţi la localnici.

În acest an nu va fi folosit deloc satul ca rută de acces la festival, pentru a limita disconfortul localnicilor.

Cei care doresc să intre mai repede în ritmul de festival au deja posibilitatea de a-și schimba biletul în brățară de acces la biroul special deschis la Cluj Arena.

Primele autobuze către Electric Castle vor porni către Bonțida miercuri, la ora 8:00, un detaliu important de știut mai ales pentru cei care se vor caza în campingul festivalului și care vor avea acces la acesta începând de la ora 10:00.

La această ediție, peste 13.000 mii de spectatori au ales unul dintre locurile în cele 2 tipuri de camping, Regular sau Quiet. Autobuzele vor circula non-stop, la intervale de maxim 20 de minute (mult mai scurte în perioadele de vârf). Costul unei călătorii este de 12 lei și poate fi achitat cash sau direct cu brățara de festival. Premium shuttles sunt, de asemenea, puse la dispoziția publicului, în stația de la Iulius Mall.

40 de vendori în zona de food court

Facilitățile puse la dispoziție egalează oferta din orice zonă urbană: supermarketul Lidl va fi deschis din prima zi, iar zona de food court include nu mai puțin de 40 de vendors cu o ofertă generoasă în diversitate și conținut.

Locuri gratuite de încărcare a telefoanelor, rețea WI-FI pe întreaga suprafață a festivalului, un laundromat, 700 de dulăpioare oferite tot gratuit, totul este pregătit pentru a asigura un confort maxim.

În așteptarea concertelor de pe cele 9 scene ale festivalului, publicul va avea de ales între zeci de activități și experiențe. Film, circ, fashion sau EC Sessions sunt doar câteva dintre cuvintele cheie ce trebuie trecute în programul fiecărei zile. Artiștii Circului Metropolitan din București au creat „Reveria” împreună cu echipa Cirque du Soleil, spectacolul plin de acrobații curajoase fiind prezentat la Electric Castle pentru prima dată în afara capitalei.

Plouă la Electric Castle?

Una dintre cele mai frecvente întrebări puse în această perioadă pe reţelele sociale este dacă va ploua sau nu la Bonţida, aşa cum am fost obişnuiţi şi în alţi ani, iar prognoza nu este deloc favorabilă organizatorilor, anunţându-se averse în timpul festivalului, potrivit weather.com. Astfel că nu trebuie să lipsească pelerinele şi cizmele din „arsenalul de festival” nici la această ediţie.

Organizatorii s-au pregătit totuşi şi pentru ploaie, cu multe zone podite, alei şi scene acoperite, totul pentru ca experienţa festivalului să fie trăită din plin.

Cum arată programul festivalului:

Miercuri seara, în prima zi a festivalului, pe scena principală va urca unul dintre headlinerii acestei ediţii, Damian Marley, nimeni altul decât fiul lui Bob Marley. Joi seara festivalierii îi vor putea vedea live pe Icona Pop, Alison Wonderland, St. Germain, Wolf Alice, NETSKY, JP Cooper şi Digitalism.

Jessie J va închide festivalul duminică, 22 iulie.

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri cu o zi înainte de venirea primilor festivalieri. Se lucrează intens la montarea scenelor, barurilor şi a tuturor elementelor de logistică pentru a fi totul perfect la startul acestei ediţii.

De precizat că toate plăţile în festival se vor face electronic, prin intermediul brăţărilor, care pot fi legate şi la un card bancar.

Organizatorii recomanda de asemenea descărcarea aplicaţiei mobile a festivalului, disponibilă atât în iOS cât şi pentru Android, dezvoltată de Fortech, pentru o mai bună informare despre programul festivalului şi evenimentelor care vor avea loc.

Campania Zero Toleranţă   

Anul acesta va fi demarată campania „Zero Toleranţă”, prin care se doreşte ca festivalul să fie un loc „în care libertatea de a te distra nu este îngrădită de comportamente violente şi ilegale”.

Astfel, începând cu prima zi de festival, 18 iulie, toţi participanţii vor avea la dispoziţie o linie telefonică specială prin care pot sesiza eventuale incidente neplăcute ale căror martori sau victime sunt, fie că e vorba despre agresiune fizică, hărţuire sexuală, exces de consum de alcool sau consum de droguri.

Site-ul partener Clujul Cultural vine cu cinci motive oferite de Andi Vanca, directorul de comunicare al festivalului, pentru a nu rata Electric Castle în acest an – VEZI AICI!

Bugetul comunei Bonţida primeşte o infuzie de capital importantă de la Electric Castle

În bugetul localităţii intră 2% din toate biletele şi abonamentele vândute la festival, ceea ce a însemnat 120.000 de lei anul trecut.

Anul acesta unul dintre sponsorii festivalului va construi o grădină de vară care va rămâne localnicilor.

Mai multe detalii pe site-ul oficial, electriccastle.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.