Un afacerist clujean a fost trimis in judecata dupa ce a inselat un neamt cu 3 milioane de euro

DNA Cluj
foto afaceriardelene.ro

Omul de afaceri Sebastian Popa a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj dupa ce a fost acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si uz de fals. Popa este administratorul mai multor societati comerciale, printre care S.C. Prostein S.R.L. Cluj.

In rechizitoriul procurorilor se arata că „în cursul anului 2009, la înfiinţarea S.C. Prostein S.R.L. Cluj (societate româno-germană de exploatare a pietrei pentru construcţii) şi ulterior, pe parcursul funcţionării societăţii, inculpatul Popa Sebastian a indus şi menţinut în eroare firma parteneră din Germania, SHB Scotterwerke Hohenlohe Bauland GMBH & Co KG, care a acordat un împrumut de 2.770.000 euro, nerecuperat până în acest moment”.

„Inculpatul Popa Sebastian a promis, în mod mincinos, că va echivala finanţarea făcută de partenerul german de asociere cu terenuri în suprafaţă de 17 hectare situate in comuna Almaşu Mare jud. Alba, pe care le-ar fi achiziţionat anterior, prin act autentic, în schimbul sumei totale de 1.835.000 euro. Pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei germane să acorde finanţarea de 2.770.000 euro, inculpatul i-a prezentat partenerului german de asociere, prin e-mail, trei contracte scanate contrafăcute, ce atestau nereal că este proprietarul terenurilor respective”, potrivit procurorilor DNA Cluj.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.