Un cutremur s-a produs în Sălaj, resimțit și la Cluj! ISU: „Nu s-au înregistrat pagube materiale”

Un cutremur s-a produs miercuri dimineaţa în județul Sălaj, conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, resimțit și la Cluj.

Cutremurul a fost de intensitate medie, cu magnitudine peste 4,1 pe scara Richter, la adâncime mică, în Crișana, județul Sălaj.

Cutremurul  a avut loc la ora 9.00, la o adâncime de 2 kilometri.

„Cutremur în Crisana, judeţul Sălaj, localizat manual. Coordonate: lat 47.1497; lon 23.0357. Magnitudine: 4.1, adâncime: 2km”, anunţă INFP.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: Zalău (2km), Jibou (24km), Cehu Silvaniei (26km), Şimleu Silvaniei (28km), Huedin (34km).

Locuitorii din zonă spun că seismul s-a simțit destul de puternic.

Pe reţele de socializare, oamenii povestesc că au resimţit cutremurul şi în Floreşti, Căpuşu, Valea Drăganului, Someşul Rece, Gilău sau Turda.

„S-a simţit o vibraţie puternică parcă ar fi trecut prin faţa casei o maşină de mare tonaj”, „S-a cutremurat masa şi geamul”, „S-au scuturat sticlele de pe raft” sau „Am crezut că îmi cade dulapul pe mine”, sunt câteva dintre comentariile clujenilor.

„Până în acest moment nu au fost primite apeluri la 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise în recunoaştere echipaje de pompieri”, transmite ISU Cluj.

În acest an, cel mai puternic cutremur din România a avut loc pe data de 9 ianuarie în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. Intensitatea în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli.

În 2018, cel mai puternic seism s-a produs pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar un altul în decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.