Un fizician și inventator lansează o televiziune online dedicată tradițiilor românești

Tezaurul original și arhaic al tradiției, al artei vindecării, dar și modul natural de menținere a sănătății, sunt unele din cele mai importante moșteniri ale unui popor.

traditii romanesti

Aceste argumente au stat la baza fondării de către Ancu Dincă, fizician și inventator al bio-fito-modulatorilor, a noului post de televiziune online „Tradiţie şi Sănătate TV” (TS TV), care va fi lansat în preajma Zilei Naţionale.

„Acest proiect a pornit din dorinţa de a înţelege tradiţiile poporului român în relaţia sa cu natura. Pentru a le descoperi realizatorii TS TV au străbătut toate regiunile ţării”, explică Ancu Dincă. „Dorim să oferim publicului un spaţiu pus în slujba omului şi a stării de bine a http://eclujeanul.ro/?p=28275&preview=trueacestuia, unde se întâlnesc cei care preţuiesc valorile româneşti autentice, cei care promovează bunul gust şi respectul faţă de tradiţie”, a precizat fondatorul TS TV.

Emisiunile difuzate de www.traditiesisanatate.ro vor prezenta metode de întreţinere a sănătăţii, oferite atât de medicina alopată, cât şi de cea complementară. Totodată, ele vor încerca să dezvăluie înţelesul, chiar şi cel ascuns, al obiceiurilor populare, al portului tradiţional, al gastronomiei sau al cultivării plantelor sau creşterii animalelor.

În căutarea tradiţiilor care definesc spaţiul românesc, echipa TS TV a descoperit şi filmat un loc special, la marginea Clujului. Muzeul creat de Căpuşan Gheorghe, Poarta de su’ Feleac, este unul original, în care au fost adunate obiecte cu specific românesc, dar şi maghiar sau săsesc. Un loc unde lângă costumele populare, care pot fi îmbrăcate de vizitatori, se află un război de ţesut, blide sau icoane pe pereţi, dar şi unelte folosite în gospodăria ţărănească, iar bucatele tradiţionale pot fi gătite şi savurate.

Şi cum se apropie Sarbatorile de iarna, cei de la TS TV s-au întâlnit cu angajatele unei mici fabrici clujene de globuri pentru Crăciun, de la care au aflat în ce constă măiestria de a realiza şi decora aceste mici opere de artă.

„Poporul român este în pericol de a-şi pierde identitatea întrucât nu mai este educat să-şi respecte tradiţiile şi să-si aprecieze sănătatea. Obiceiurile populare, dar şi vechile metode de vindecare pot dispărea, iar globalizarea a produs obiceiuri nesănătoase. De aceea, ne vom strădui să oferim o alternativă «curată» programelor actuale de televiziune. Nu dorim să criticăm pe cineva sau ceva, dar fiecare lucru făcut temeinic aduce un altul, de şi mai mare valoare, după sine”, a încheiat Ancu Dincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.