Un fost angajat al Mechel Campia Turzii s-a sinucis. Astazi ar fi implinit 58 de ani

Un bărbat in varsta de 58 de ani, disponibilizat de la fabrica Mechel Câmpia Turzii, s-a sinucis în cursul zilei de marți, 5 martie. De profesie strungar, barbatul a fost găsit spânzurat ieri. Acesta nu a mai avut mult până să intre în pensie și a fost foarte apreciat de colegi, relateaza citynews.ro.

foto jurnalul.ro
foto jurnalul.ro

Bărbatul a fost disponibilizat în data de 10 februarie, iar disperarea l-a facut sa recurga la acest gest extrem, asta din cauza că nu mai avea bani să îşi achite ratele la bănci. Acesta ar fi implinit astazi 58 de ani.

Cateva zeci de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii continua si astazi protestele în fața combinatului faţă de neacordarea salariilor compensatorii.

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a spus, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii noului acţionar al Mechel, că aceştia au dat asigurări că până în 15 martie vor încerca să plătească salariile compensatorii angajaţilor disponibilizaţi de la Câmpia Turzii.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

A mai existat un astfel de caz in urma cu un an si jumatate, când un alt angajat al combinatului și-a pus capăt zilelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.