Un fost halterofil clujean, cetățean de onoare al județului Cluj

Consiliul Judeţean Cluj a găzduit marţi, 17 februarie 2015, ceremonia publică de acordare a Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare”, lui Taşnadi Ştefan, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale halterelor din judeţul Cluj şi o personalitate marcantă a sportului cu greutăţi din România.

tasnadi stefan halterofil

La ceremonia condusă de Vakar Istvan, vicepreşedintele CJ Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, au mai participat vicepreşedintele forului administrativ judeţean, Ioan Oleleu, invitaţi şi prieteni apropiaţi ai domnului Taşnadi, domnul prof. Voicu Alexandru – primul antrenor al domnului Taşnadi, Ille Florin, Killyeni András, prieteni şi colegi de la Asociaţia Sportivă Clujana, colegi din cadrul Federaţiei de Haltere precum şi alţi numeroşi colaboratori şi prieteni apropiaţi ai domnului Ştefan Taşnadi, discursul de laudatio fiind rostit de către dl. prof. univ. dr. Vasile Bogdan, Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

În cadrul ceremoniei, conducătorul Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, i-a înmânat marelui sportiv clujean însemnul distinctiv al titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului împreună cu o diplomă de excelenţă pentru performanţele excepţionale obţinute de-a lungul întregii sale cariere, atât în calitate de sportiv cât şi ca antrenor precum şi pentru contribuţia cu adevărat remarcabilă avută în ceea ce priveşte dezvoltarea şi promovarea acestui sport. Cea mai înaltă performanţă sportivă a domniei sale – medalia olimpică de argint obţinută în cadrul Jocurilor Olimpice de la de la Los Angeles din anul 1984, l-a consacrat şi propulsat definitiv pe halterofilul Taşnadi Ştefan în clubul de elită al sportivilor clujeni medaliaţi olimpic, domnia sa onorând şi reconfirmând ulterior acest statut prin obţinerea, în calitate de sportiv şi, mai apoi, de antrenor, a numeroase recorduri naţionale, medalii europene, mondiale şi olimpice”.

„Pot spune că a fost o mare bucurie să cinstim azi un mare halterofil, un mare antrenor, un sportiv emerit, pe domnul Ştefan Taşnadi – un maestru al sportului şi un veritabil simbol al halterelor clujene. Domnia sa a reprezentat cu cinste judeţul Cluj şi România, fiind un adevărat model atât în sport, cât şi în afara lui. Pe de o parte, în anii de activitate sportivă, domnul Taşnadi a stabilit nu mai puţin de 50 de recorduri naţionale, fiind primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categorii mari de greutate. Pe de altă parte, pe lângă acest palmares impresionant, Taşnadi Ştefan s-a remarcat prin devotamentul său excepţional pentru oraşul natal şi pentru culorile echipei care l-a consacrat, domnia sa rămânând fidel aceluiaşi club – Asociaţia Sportivă „Clujana”, în pofida numeroaselor solicitări de a se transfera la cluburi din Capitală”, a declarat Vakar Istvan.

În întreaga activitate de sportiv şi antrenor, Ştefan Taşnadi a slujit cu pasiune, dăruire şi devotament sportul halterelor. În continuarea şi completarea remarcabilei cariere de halterofil, domnia sa a fost şi un selecţioner de talente, fiind cel care l-a descoperit pe sportivul Martin Răzvan.

„Mă bucur că am avut ocazia să îi înmânez acestui sportiv de marcă al Clujului, un veritabil ambasador al judeţului nostru şi al întregii Românii, cea mai înaltă dovadă a aprecierii, recunoştinţei şi respectului pe care judeţul Cluj le manifestă faţă de domnia sa, cel care şi-a dedicat întreaga viaţă sportului în general şi halterelor în mod special”, a declarat vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.