La doi ani de activitate in Romania, Amethyst Radiotherapy – cea mai moderna retea europeana de tratare a cancerului prin radioterapie isi extinde serviciile in zona Ardealului prin lansarea unui nou centru medical la Cluj, al doilea din tara dupa cel din Bucuresti, Otopeni. Valoarea investitiei s-a ridicat la circa 10 milioane de euro, suma directionata catre dotarea cu echipamente si formarea echipei medicale, condusa de conferentiar doctor Gabriel Kacso – medic primar radioterapie si oncologie medicala, specializare brahiterapie, doctor in medicina.
Centrul Amethyst Radiotherapy Cluj vine in intampinarea pacientilor cu o gama larga de servicii medicale la standarde mondiale in tratarea cancerului si cu o abordare holistica a pacientului oncologic, oferind expertiza atat in radioterapie externa si interna – brahiterapie, oncologie, imagistica medicala, cat si terapii de suport precum consiliere psihologica, grupuri de suport, sfaturi pentru o nutritie adecvata, tehnici de control ale durerii.
Pe langa serviciile medicale complete oferite, pacientii oncologici beneficiaza de una dintre cele mai complexe si inovative abordari in tratarea cancerului – conceptul de „tumor board”, prezent in prestigioase institute oncologice din Germania.
Noul centru medical are o suprafata de 2000 mp si dispune de sectii de radioterapie, brahiterapie si chimioterapie cu 22 paturi, fiind dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, tehnologia VMAT Elekta – cea mai performanta metoda de radioterapie disponibila in lume la ora actuala pentru tratamentul cancerului, care permite administrarea unor doze terapeutice optime ce asigura eficacitatea tratamentului si cresc sansele de control tumoral.
In cadrul clinicii, pacientii vor beneficia de experienta unei echipe medicale de medici radioterapeuti, oncologi si fizicieni medicali cu pregatire la standarde internationale, condusa de conferentiar doctor Gabriel Kacso – medic primar radioterapie si oncologie medicala, specializare brahiterapie, doctor in medicina.
„In Romania, rata deceselor cauzate de cancer depaseste media europeana, din cauza diagnosticarii tarzii si a lipsei de tratament adecvat. De doi ani luptam alaturi de pacientii nostri pentru tratarea acestei boli, iar extinderea in zona centrala a tarii este un pas vizat inca de la inaugurarea primului centru medical, in Bucuresti. Prin investitia in tehnologie medicala de varf si in specialisti cu o pregatire exceptionala ne dorim sa fim un partener de incredere pentru cat mai multi pacienti romani”, a declarat Ema DIEA, Chief Executive Officer Amethyst Radiotherapy Romania.
In cadrul centrului medical din Cluj sedintele de radioterapie sunt decontate integral de CNAS, ceea ce inseamna plan de tratament accesibil pentru pacienti. Centrul Amethyst Radiotherapy Cluj isi asteapta pacientii de luni pana vineri, intre orele 8-20. Pentru detalii si programari sunati la 0728544544 si 0264950 sau accesati www.amethyst-radiotherapy.ro.
Amethyst Radiotherapy si-a inceput activitatea in Bucuresti in septembrie 2012, iar actualmente este singurul centru de radioterapie din Romania care utilizeaza tehnica IMRT-VMAT, una dintre cele mai noi si performante solutii de tratare a cancerului.
Despre Amethyst Radiotherapy
Amethyst Radiotherapy este cea mai moderna retea europeana specializata in tratarea cancerului prin radioterapie. In prezent reteaua are 6 clinici in Romania, Polonia, Germania, Franta, urmand ca in urmatorii ani reteaua Amehyst sa continue extinderea in Romania si restul Europei. Prin echipamentele de ultima generatie, expertii de renume european si prin parteneriatele cu centre de excelenta precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania si Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO), Amethyst Radiotherapy asigura pacientilor tratamente la standardele internationale de varf din domeniu.
Tehnologia de ultima generatie IMRT – VMAT unica in Romania, este unul dintre cele mai performante echipamente de radioterapie disponibile in lume. Aceasta metoda de iradiere externa se foloseste in majoritatea tumorilor canceroase si se diferentiaza de celelalte proceduri medicale prin precizia ridicata a iradierii cu afectare minima a tesuturilor sanatoase si prin reducerea substantiala a timpului de expunere, la 3-5 minute/ sesiune.