Un om al străzii din Cluj a fost abandonat de ambulanță în frig pentru că era „boschetar”

Echipajul unei abulanțe din Cluj a refuzat să transporte un om al străzii la cel mai apropiat centru de zi și l-a lăsat să zacă în zăpadă, scrie evz.ro.

daniel-nicoara-465x390

Incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 14, pe strada Eugen Ionesco din cartierul Zorilor. Daniel Nicoară, în vârstă de 62 de ani, este un om fără adăpost și a fost găsit ghemuit de frig în zăpadă, acuzând dureri mari la piciorul drept.

La un moment dat, o ambulanță a oprit în dreptul său pentru a vedea ce s-a întâmplat cu bărbatul, după care a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Am simțit că râmân fără aer și am căzut pe jos și m-am lovit la picior. Am stat așa până când a venit o ambulanță, dar șoferul mi-a zis că sunt boschetar și că nu mă poate duce la spital din cauza faptului că mai are un pacient în mașină. Uite, tot tremur. I-am zis la șofer urcă-mă și du-mă la UPU și mi-a zis că nu poate, că are pacient. A sunat prin stație să ceară altă ambulanță, dar au zis că n-au. Că sunt toate ocupate”, spune Nicoară.

Povestea bărbatului a fost confirmată și de locuitorii din zonă. „Este incredibil așa ceva să lași omul în zăpada la -8 grade, să înghețe de frig. Sunt inumani domnule, cei care lucrează la serviciile de intervenție de la Salvare sau Poliție. Ce dacă e boschetar? Poate există un motiv pentru care a decăzut, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl lași să moară de frig. Cei de la prima ambulanță i-au zis că nu îl poate duce la spital pentru că are pacient”, spune o femeie care locuiește la o casă din apropierea locului unde stătea bărbatul.

În zonă au oprit mai multe mașini, iar oamenii au început să sune la 112. Una dintre centraliste care a răspuns unui apel a declarat că bărbatul ar fi refuzat internarea. Abia după ce oamenii au amenințat că îi vor trimite lui Raed Arafat pozele făcute cu omul abandonat, în trei minute s-au deplasat la fața locului două echipaje, unul de la Ambulanță și unul de la Poliție, iar omul a fost transportat la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.