Un parlamentar PSD sfidează poporul după votul pensiilor de lux. „Ne luăm Parlamentul înapoi”

Deputatul PSD Anghel Stanciu, unul dintre inițiatorii legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, a afirmat marți, la dezbaterea în plen a proiectului, că „astăzi, 16 iunie, credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi”.

anghel-stanciu-condamnat-la-inchisoare

„16 decembrie a fost ziua în care colegii noștri au spus și au susținut cu motivele domniilor lor că ne-am luat țara înapoi. Evident că astăzi, 16 iunie 2015, credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi. Este timpul să oferim Parlamentului șansa de a fi puternic, cum spunea președintele (Klaus Iohannis — n.r.), să fie populat acum și în perspectivă cu autentice competențe, crescând și prin indemnizații atractivitatea, motivarea, stimulând dorința de implicare a profesioniștilor din sectorul bugetar în sfera parlamentară, înfrângându-și reținerea actuală de a candida din diferite motive”, a declarat Anghel Stanciu, în plenul Parlamentului, notează Agerpres.

El i-a îndemnat pe parlamentari să voteze „pentru un Parlament puternic, profesional, nemanipulabil”.

„De ce cei care fac legile sunt discriminați în raport cu cei care le aplică, magistrații care fac parte din puteri egale ale statului? Cum poți fi egal când după — șase mandate ai 2.300 pensie? Oare egalitate nu înseamnă și egalitate de tratament? Cum este egalitate când la patru ani dvs, unii, veți părăsi mandatul, iar alții sunt pe viață? Nu campaniile de presă fac un Parlament puternic, ci dvs. Puterea este în mâna dvs. Ca atare, astăzi tu decizi, nu liderii care, cu scuzele de rigoare, au locul asigurat pe listă, votează pentru un Parlament puternic, profesional, nemanipulabil și prin urmare luați Parlamentul în mâinile dvs”, a spus Stanciu.

Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat marți proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi pentru, 124 împotrivă și două abțineri.

Anghel Stanciu este deputatul care a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare de magistrații ÎCCJ, fiind acuzat de conflict de interese pentru că şi-a angajat fiul şi nora la biroul parlamentar din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.