Ungaria a anunțat prevederile controversatei sale legi anti-LGBT se vor aplica în preajma bisericilor și a școlilor

Guvernul ungar a anunţat că dispoziţiile așa-zisei sale legi împotriva homosexualităţii, care a iscat controverse inclusiv la nivel european, se vor aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor.

„Legea împotriva pedofiliei” a fost adoptată în iunie şi a fost menită inițial să întărească sancţiunile pentru abuzuri împotriva copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani.

Decretul guvernului care stabileşte modalităţile de aplicare a legii reglementează „expunerea sau reprezentarea” produselor care „exprimă homosexualitatea” sau reprezintă o „abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere”. Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul bisericilor, precum şi a şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor, a anunţat vineri executivul ungar.

Atunci când se vând aceste produce, ele trebuie să fie vândute în ambalaje sigilate.

Legea a generat noi tensiuni în relaţiile Ungariei cu Uniunea Europeană. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o „o ruşine”, iar Comisia Europeană a lansat împotriva Budapestei proceduri de încălcare a dreptului comunitar, argumentând că măsura încalcă regulile UE privind libertatea de exprimare, liberul schimb şi prestarea de servicii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.