Ungaria a început producţia proprie de Remdesivir

Ungaria a început să producă medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, urmând ca până la sfârșitul lunii să aibă deja doze suficiente pentru tratamentul a peste 800 de pacienţi, scrie AGERPRES.

Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro) la producţia acestui medicament de către compania Richter, care a produs până în prezen,t în etapa iniţială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi, urmând ca, potrivit ministrului ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, până la sfârşitul lunii octombrie să fie produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi.

Este de asemenea în curs în Ungaria producţia antiviralului Favipiravir, conform aceluiaşi ministru, citat de agenţia MTI.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziţia a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru circa 3.400 de pacienţi, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confruntă statele Uniunii Europene.

Comisia Europeană achiziţionează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE. În luna iulie a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienţi COVID-19, dar mai multe state europene au anunţat recent că au nevoie de doze suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.