Untold devine anul acesta Capitala Mondială a Nopții și Magiei! Organizatorii își propun să creeze un întreg Univers Untold în jurul festivalului! Peste 300.000 de participanti asteptati la Cluj in 4-7 august!

Organizatorii celui mai bun festival din Europa, Untold, au prezentat joi, 19 mai, pe terasa localului Carrousel din Parcul Central, in fata reprezentantilor presei, conceptul creativ in jurul caruia va fi creat capitolul doi al povestii Untold. Au luat parte la intalnirea cu jurnalistii Bogdan Buta, fondatorul festivalului, Bogdan Radulescu, executive manager, Eduard Chereji, marketing manager, Sebastian Olar, creative director si Alexandru Batinas, magician.

Desemnat Europe Best Major Festival în 2015, UNTOLD duce în acest an nivelul experiențelor muzicale și nu numai, la un alt nivel. Pentru prima dată în România, Untold reușește să facă ceea ce puține festivaluri reușesc, să aducă pe aceeași scenă, top 5 DJ ai lumii: Armin Van Buuren, Tiesto, Martin Garrix, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike și Afrojack.

Transilvania va deveni în acest an epicentrul muzicii. În perioada 4-7 august, la Cluj Napoca, vor urca pe cele 10 scene ale Festivalului UNTOLD peste 150 de artiști atât din România cât și din întreaga lume. Până acum au fost vândute peste 45.000 de abonamente pentru cele patru zile de festival.

THE WORLD CAPITAL OF NIGHT AND MAGIC

Conceptul creativ al UNTOLD 2016 pornește de la poveștile nespuse ale Transilvaniei. În acest an ne-am dorit să exploatăm mitologia nopții, acolo unde Transilvania se înscrie cu succes datorită sutelor de legende povestite sau scrise. Transilvania poate fi considerată la ora actuală cel mai de succes brand al României și prin asocierea cu cel mai bun festival ne dorim sa creăm pe termen lung, Universul UNTOLD: îmbinarea perfectă dintre mitologia nopții și magia tărâmului transilvanean. Forța festivalului vine tocmai din istoria regiunii, Clujul fiind și în trecut și în prezent, polul de interes al Transilvaniei. Personajul principal care face posibila legătura dintre cele două lumi este Magicianul, singurul care poate călători în timp și poate aduce magia trecutului în prezent. Magicianul are la îndemână simboluri specifice transilvănene. Oglinda este portalul care trasează granița dintre lumi, Luna este cea care luminează tot ceea ce este nevăzut, Constelația Lira, fiind harpa lui Orpheus poate trezi la viață orice prin muzica ei, Copacii insuflețiți, zânele și celelalte elemente, vin să completeze atmosfera de magie și povestea. Toate aceste simboluri se vor regăsi în festival în decorațiuni și activări.

„Untold este deja un fenomen. Acest lucru s-a simţit din primele momente ale lui, de la participanţi până la artişti. Suntem obligaţi să demonstrăm tot mai mult, mai ales că am avut şi recunoaşteri oficiale, câştigând titlul de brandul anului în România şi titlul de cel mai bun festival de mari dimensiuni din Europa. Untold vrea să devină capitala mondială a nopţii şi a magiei, folosind potenţialul pe care îl are Transilvania, vrem mai mult decât un festival. Vrem să dăm naştere unui adevărat univers. E momentul ca şi românii să aibă poveşti de succes şi nu doar alţii să construiască pe mitologiile noastre”, a afirmat managerul si fondatorul festivalului, Bogdan Buta.

Vrem ca Untold sa devina un Disneyland de Romania

„Interesul este tot mai mare din partea străinilor. Numărul persoanelor la care ajungem cu mesajul Untold este de ordinul milioanelor. Vrem ca Untold să fie ce este Disneyland pentru Disney”, a spus Bogdan Buta.

300.000 de participanti sunt asteptati la Untold, o crestere de peste 20% fata de prima editie a festivalului. 

VIDEO Conferinta de presa Untold Festival – 19 mai 2016

Care vor fi campaniile Untold

TRANSYLVANIA ALL INCLUSIVE

Transilvania a fost situată de celebrul ghid turistic Lonely Planet, pe primul loc într-un top al regiunilor turistice din lume care merită vizitate în 2016. În acest an ne propunem să promovăm Transilvania și vrem să le dăm șansa turiștilor să descopere aici mai mult decât un festival. În colaborare cu o agenție de turism vor exista mai multe circuite turistice în Transilvania cu un ghid specializat. Ca să facilităm accesul la obiectivele turistice importante, în acest an ne propunem ca brățara de festival să ofere reduceri sau în unele situații și gratuitate în aceste zone de interes turistic.

ADOPTA UN UNTOLD-IST

Campania este o inițiativa a unui clujean, Mihai Huțanu, și își propune să dovedească faptul că orașul Cluj Napoca este întradevar cel mai prietenos oraș din Europa. Proiectul a apărut ca o reacție la numărul relativ scăzut de locuri de cazare comparativ cu cererea extrem de mare  în perioada festivalului. La finalul campaniei, ne dorim ca cel puțin 8000 de clujeni să-și pună la dispoziție locuința pentru festivalieri reușind să oferim în acest fel în jur de 10.000 de locuri de cazare.

PAY WITH BLOOD & BAC DE 10

Campania Pay with Blood, care a avut în 2015 un impact uriaș în comunitate va fi reluată și în acest an. Scopul proiectului a fost sa încurajam donarea de sânge dar și să tragem un semnal de alarmă cu privire la numărul mic de donatori de sânge din România. Dacă anul trecut campania a fost realizată doar în două orașe, Cluj și București, anul acesta proiectul va fi extins în toate marile centre universitare din România. În plus, în parteneriat cu platforma Și Eu Donez ne propunem să lansăm un proiect unic în România, pornind de la nevoia de donare de sânge. Proiectul va fi lansat în luna iunie.

Și pentru că perfomanța în educație trebuie permanent încurajată, campania Bac de 10 va continua și în acest an. Toți absolvenții din țară ai examenului de Bacalaureat care obțin nota 10 vor primi câte un abonament la Festivalul UNTOLD, iar cei care promovează vor avea reduceri substanțiale.

INEDIT – Un fost controlor al Companiei de Transport Public Cluj, Sebastian Olar, a ajuns director de creatie al celui mai bun festival din Europa – VIDEO

RADIO UNTOLD

Primul radio al unui festival din România se aude deja pe www.untold.com. Radio UNTOLD înseamnă o stare de bine, bucurie, prieteni, fiind primul radio exclusiv cu muzică electro-dance din România. În playlistul radioului se vor regăsi artiștii din festival, precum și ultimele noutăți din domeniu.

UNTOLD, BEST MAJOR FESTIVAL 2015 ȘI BRANDUL ANULUI ÎN ROMÂNIA

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca peste 150 de artiști internaționali de renume, dintre care: DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, AFROJACK, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO, FAITHLESS, PAROV STELAR, Chase and Status DJ Set, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y’akoto.

UNTOLD a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.

Prima editie a festivalului a avut 240.000 de participanti in cele patru zile, iar pentru editia de anul acesta organizatorii asteapta festivalieri din 44 de tari de pe intreg mapamondul.

Teaser UNTOLD 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.