UNTOLD și Electric Castle, șanse mici de a avea loc în acest an! Primarul Boc susține că industria de evenimente trebuie susținută

Deși organizatorii celor mai importante festivaluri de muzică din Cluj, Electric Castle și UNTOLD, întârzie să anunțe amânarea edițiilor din acest an, susținând în continuare că organizarea merge înainte, de la distanță, șansele de a se ține anul acesta sunt tot mici spre foarte mici.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat deja că ediția din acest an nu va avea loc în perioada stabilită, urmând să fie amânată, astfel că UNTOLD și Electric Castle vor avea și ele, cel mai probabil, aceeași soartă.

Primarul Emil Boc a susținut și el că festivalurile din Cluj sunt puse în pericol de pandemia de coronavirus și ar putea fi amânate pentru anul viitor.

Edilul le-a dat o veste proastă tuturor clujenilor, dar și turiștilor care se așteptau să petreacă în această vară la UNTOLD sau Electric Castle, susținând că festivaluri de asemenea amploare ar putea fi amânate din cauza crizei generate de noul coronavirus.

Totuși, Boc vorbește despe modul în care autoritățile locale i-ar putea ajuta pe organizatori și vine și cu idei pentru cei care și-au cumpărat deja bilet.

E puțin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar subliniez că autorităţile trebuie să vină cu măsuri ca formă de sprijn pentru această industrie care oferă locuri de muncă. În ce ne priveşte depinde totul de cum va arăta, după 15 mai, situaţia epidemiologică.

Suntem conştienţi că este un risc major pentru răspândirea virusului, de aceea e posibil ca aceste evenimente să nu se mai desfăşoare. UNTOLD şi Electric Castle nu au fost încă anulate, dar aşa cum am spus, totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în 15 mai.

În cazul unor festivaluri din alte ţări s-a luat decizia amânarea lor pentru anul viitor, autorităţile dispunând ca biletele să poată fi reutilizate. În felul acesta, organizatorii nu trebuie să returneze/ramburseze biletele, pentru că ei sunt oricum afectaţi de pierderi semnificative şi trebuie găsite nişte măsuri pentru a fi sprijiniţi”, a declarat Boc pentru Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.