Unul din zece oameni este posibil să fi fost infectat deja cu COVID-19

Potrivit unui studiu, una dintre zece persoane este posibil să fi fost deja infectată cu noul coronavirus. Marea majoritate a populaţiei lumii rămâne în continuare vulnerabilă la boala COVID-19 provocată de acest virus, a anunţat luni OMS, scrie AGERPRES.

Sute de milioane de persoane ar fi putut fi astfel infectate deja cu noul coronavirus, mult mai multe în comparaţie cu bilanţul actual, de aproximativ 35 de milioane, relatează Reuters şi DPA, într-o preluare Agerpres.

”Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 procente din populaţia globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat luni la Geneva biroului executiv al agenţiei specializate a Naţiunilor Unite pentru sănătate directorul Departamentului de Urgenţe Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan.

Chiar dacă numărul real al cazurilor este probabil mult mai mare decât cifrele raportate, estimarea OMS înseamnă că marea majoritate a oamenilor nu au anticorpi şi continuă să fie în pericol de a contracta COVID-19, a subliniat oficialul din cadrul OMS.

”Variază în funcţie de ţară, variază de la urban la rural, variază în funcţie de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol. Ne îndreptăm în prezent spre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a subliniat Mike Ryan.

În prezent, populaţia lumii este de 7,8 miliarde de oameni, potrivit statisticilor ONU. 35.708.182 de persoane s-au infectat deja cu COVID-19 la nivel global, iar 1.046.049 şi-au pierdut viaţa, arată datele oficiale ale worldometers.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.