Urarea primarului Bogdan Pivariu pentru floreșteni: „Trăim o perioadă austeră și plină de restricții dar este posibil să avem sărbători frumoase și în pandemie”

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, le-a adresat un mesaj locuitorilor celei mai mari comune din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„Crăciunul este un moment de bucurie, serenitate și un prilej a te reîntâlni și de a le face cadouri celor dragi.

Anul acesta însă, această bucurie este umbrită de valul pandemic răspândit la nivel global care aduce cu el lipsuri materiale, izolare și distanțare socială.

Suntem nevoiți să celebrăm Nașterea Domnului altfel decât în ceilalți ani iar cuvântul-cheie pentru această perioadă este EMPATIA; empatie faţă de familie de prieteni de cei apropiați.

Acum mai mult ca oricând lumea are nevoie de blândeţe şi căldură mai ales că sunt mulți dintre noi care au un scaun gol la masa lor de Crăciun.

Trăim o perioadă austeră și plină de restricții dar este posibil să avem sărbători frumoase și în pandemie.

Cu toții ne-am împodobit bradul și ne-am gătit rețetele preferate dar în cadru familial restrâns.

Fiecare din noi știe că prietenii dragi și restul familiei extinse se află doar la un click sau la un telefon distantă. Folosindu-ne de tehnologie vom reuși să menținem distanțarea fizică fără a ne lipsi totuși de vocea și prezența celor dragi nouă. Și doar așa vom arăta că ne respectăm și că respectăm eforturile titanice pe care le depun toate cadrele medicale ca să ne putem reîntâlni cât mai curand.

Crăciunul înseamnă bucurie spirituală mai presus de toate cele materiale: să nu consumăm fără măsură nici să acaparăm, ci să împărţim şi să dăm și semenilor noștri mai puțin norocoși, reamintindu-ne mereu că numele ”Betleem” înseamnă ”casa pâinii”.

Hristos se naște !

Domnul coboară !

Gânduri bune și sărbători luminoase!„, a declarat Pivariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.