USAMV la Zilele Clujului: Ziua Interacțiunii Om-Animal – în campus, standuri cu vinuri și alte produse proprii – în Parcul Central

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se bucură să-și anunțe participarea în cadrul evenimentului Zilele Clujului, organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, între 6-9 octombrie 2022.

Participarea universității noastre este împărțită în două segmente: în campus și în Parcul Central ”Simion Bărnunțiu”.

În campus, doar în 8 octombrie, va avea loc Ziua Interacțiunii Om-Animal, între orele 10.00 – 16.00, eveniment care adună mii de pasionați de animale, dar și de componenta educativă a interacțiunii cu acestea. USAMV va invita sa va bucurati de lumea animalelor, de jocuri și exerciții demonstrative cu câini și cai, de vivariu, de standuri informaționale și cu obiecte de artizanat, activități de observație sau vizitele la Complexul acvaristic, Muzeele de Anatomie și de Parazitologie ale USAMV Cluj-Napoca.

Între standurile participante la ZIOA se vor afla și cele cu bunătăți pentru cei mici, cu meniuri și produse proprii din fermele și stațiunile USAMV Cluj-Napoca. Accesul vizitatorilor în campus este liber, iar prezența animalelor de companie este permisă, dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă agresivitate față de oameni și animale.

În Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă cu trei standuri. Unul este rezervat vinurilor albe de la Vinea Apoldia Maior, stațiunea universității de la Apoldu de Sus, iar etichetele participante sunt Eruditus, Docentus, Secas, Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc. Alte produse din producția proprie sunt: brânzeturi bio și ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, mezeluri Gourmeticus Academicum, respectiv roșii cherry la caserolă, de la Sera legumicolă din campus. Disciplina Fitotehnie din cadrul Facultății de Agricultură va prezenta spre vânzare aloe vera la ghiveci, rozmarin la ghiveci, butași înrădăcinați de lavandă la ghiveci și ulei de lavandă (sticluțe 10 ml.), precum și ceaiuri naturale din plante medicinale.

Vizitorii pot găsi produsele de la standurile USAMV Cluj-Napoca din Parcul Central vineri, 7 octombrie – orele 14.00 – 20.00; sâmbătă și duminică, 8-9 octombrie – orele 10.00 – 20.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.