USL va câştiga alegerile parlamentare cu 62%, potrivit unui sondaj CCSB!

Politicienii în care românii au cea mai mare încredere sunt, conform rezultatelor unui sondaj realizat de CCSB, Sorin Oprescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Uul din 5 români mai are încredere în Traian Băsescu, în timp ce Elena Udrea se află pe ultimul loc, cu o cotă de încredere de 11%.

Conform acestui sondaj, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberală ar putea guverna singură. În schimb, pentru PDL ar vota doar 18% din respondenţi. Încrederea românilor a scăzut puternic şi în Uniunea Europeană. Mai puţin de jumătate din populaţie mai priveşte cu optimism spre Europa, conform sondajului realizat de CCSB.

77% dintre respondenţi sunt convinşi că USL va câştiga alegerile parlamentare din toamnă, indiferent de cum votează. Doar 12% cred că PDL are şanse de a se plasa pe primul loc, iar 6% susţin că victoria va fi a PP-DD.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar obţine o majoritate confortabilă de 62%. PDL ar obţine doar 18% din voturile respondenţilor, iar UDMR se află la limita pragului electoral de 6%.

De asemenea, 7 din 10 români sunt nemulţumiţi de activitatea lui Traian Băsescu în cel de al doilea mandat de preşedinte. Situaţia este cu totul alta în privinţa prim-ministrului Victor Ponta. Mai mult de jumătate din respondenţi sunt mulţumiţi de prestaţia acestuia în fruntea Guvernului.

Cel în care românii au cea mai mare încredere este primarul Capitalei, Sorin Oprescu, urmat de premierul Victor Ponta, cu 43 de procente şi de preşedintele senatului, Crin Antonescu. Traian Băsescu are o cotă de încredere de 21%, sub jumătate din cea a premierului. Pe ultimul loc se află Elena Udrea, cu 11%.

Mai mult de o treime dintre români se consideră săraci. 48% sunt de părere că se încadrează în clasa medie şi doar 12% s-au declarat bogaţi.

Sondajul a fost realizat de CCSB pe un eşantion de 1.004 persoane, prin interviuri telefonice, în perioada 28 august – 1 septembrie şi are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.