Actorul Levente Molnár, după premiile Oscar 2016. „Nu am devenit un actor mai bun peste noapte”

Levente Molnár, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a declarat, după încheierea galei premiilor Oscar, la care filmul în care acesta interpretează un rol secundar, „Son of Saul / Fiul lui Saul (Ungaria)”, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun film străin”, a declarat că nu a devenit un actor mai bun peste noapte și nu dorește ca acest premiu să atragă schimbări majore în viața lui, potrivit news.ro.

levente molnar

Lungmetrajul „Son of Saul”, regizat de László Nemes, a fost distins cu Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală a premiilor Academiei de film americane. Este cel de-al nouălea film unguresc nominalizat la Oscar și primul din ultimii 28 de ani.

„E un moment de mare bucurie. Eu nu doresc să atrag schimbări majore în viaţă, sper să reuşesc să-mi păstrez viaţa privată”, a declarat Levente Molnár pentru agenția de presă News.ro.

„Transmit un gând de bine tuturor. Aştept ca filmul să ajungă în cinematografele de la noi, pe 11 martie, şi să vedem care este feeback-ul. Avem multe de discutat despre el”, a mai spus actorul.

„Nu pot să neg că interesul pentru film se răsfrânge şi asupra mea. Este adevărat că citesc mai multe scenarii, însă ţin să specific că nu am devenit un actor mai bun peste noapte”, a mărturisit Levente Molnár.

Interpretul rolului secundar din „Son of Saul” spune despre producţia acestui film că a fost o muncă asiduă şi că toate cele cinci pelicule nominalizate la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” meritau Oscarul.

„Am lucrat toţi foarte mult. Nu ştiu dacă se poate lucra în halul acesta. Am avut acest mare noroc, pentru că şi celelalte filme ar fi meritat trofeul”, a mai spus Levente Molnár.

Levente Molnár s-a născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, şi a absolvit cursurile de actorie de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 2002. Din acelaşi an este angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi, potrivit site-ului personal al actorului, a jucat în spectacole puse în scenă de regizori de teatru precum Silviu Purcărete, Tompa Gábor, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian.

Molnár a mai jucat în filme precum „Fixeur”, de Adrian Sitaru, „Chuck Norris vs Communism”, de Ilinca Calugăreanu, „Dear Mother”, de Daniel Nickson, „Fragment viu”, de Bántó Csaba şi Iszlai József, „Blutsbrüder teilen alles”, de Wolfram Paulus, „Radio”, de Pünkösti Laura, „Un alt Crăciun”, de Tudor Giurgiu, „Morgen”, de Marian Crişan, „Any Given Father”, de Cristan Cîrcu, „Biliard”, de Mészáros Péter, şi „Tetemrehívás”, de Hatházi András.

Levente Molnár a făcut parte din juriul secţiunii de scurtmetraje ce au fost proiectate la Festivalul Internaţional de Film ”Comedy Cluj” 2015 şi este membru al Asociaţiei Cineaştilor Maghiari din Transilvania.

Pelicula „Son of Saul” va ajunge în cinematografele din România începând cu 11 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.