„Vacanța Altfel” la Teatrul „Puck” – ateliere de creație, călătorii în culise și spectacole inedite

Teatrul de Păpuși „Puck” a pregătit pentru vacanța care se apropie cu pași repezi o serie de activități, care de care mai interesante și mai distractive. Printre acestea se numără și două premiere, una în cadrul secției maghiare și una în cadrul secției române.

„Vacanța Altfel” începe luni, 30 octombrie a.c., cu „Baladele Balaurului”, cea de-a doua premieră a secției maghiare a Teatrului de Păpuși „Puck” din această stagiune. Spectacolul poate fi vizionat începând cu ora 19.00, pe scena ZUG.zone, str. Traian, nr. 40/42 și este rezultatul unei colaborări între Teatrul „Puck” și trupa de teatru independent „Váróterem Projekt”, cu sprijinul Primăriei Cluj.

Spectacolul folosește mai multe tehnici de mânuire și este bazat pe povești scrise de elevi din clasele III-VIII, în cadrul proiectului „Eroi și eroine”, început în urmă cu șase luni. Organizatorii au primit 14 povești scrise de copii, dintre care una a fost semnată de mai mulți autori. Scenariul spectacolului a fost scris pe baza celor mai inspirate și interesante povești. După primirea textelor, în perioada 21 – 22 iunie trupele au organizat un atelier de creație pentru copiii-scriitori, la finalul căruia aceștia au fost premiați.

Regia este semnată de actorul Imecs-Magdó Levente, liderul trupei independente Váróterem Projekt, care debutează în calitate de regizor cu acest spectacol. Dramaturgia și muzica sunt semnate de Bertóti Johanna, iar din distribuție fac parte actorii: Sebők Maya, Udvari-Kardos Tímea, Pál Emőke, László Réka și Csepei Zsolt. Decorul, costumele și păpușile sunt concepute și realizate de Kürti Andrea. La lumini și sunet o găsim pe Sipos Júlia. Spectacolul se joacă limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de 7 ani.

Pe lângă premiera secției maghiare, care deschide săptămâna de vacanță altfel, marți, 31 octombrie a.c., de la ora 11.00, este programat la sediul instituției un spectacol interactiv cu retroproiecție cu povești, susținut de Andrei Mărginean. Intrarea costă 10 lei.

În aceeași zi, de la ora 18.00, în foaierul Teatrului „Puck”, are loc Atelierul de Creație, susținut de Andreea Bolovan, actor-păpușar al secției române, atelier în cadrul căruia cei mici vor învăța, pas cu pas, cum se confecționează o păpușă. Biletul de intrare costă 20 de lei, iar numărul maxim de participați la atelier este 12.

De asemenea, joi, 2 noiembrie a.c., cei mici sunt așteptați de la ora 11.00 la o „Călătorie în Culisele Teatrului de Păpuși”, cu Lucian Boldor, impresarul secției române a instituției, alături de Lorena Copil, secretar literar al aceleași secții. Intrarea este liberă!

„Vacanța Altfel” se încheie vineri, 3 noiembrie a.c., cu avanpremiera spectacolului „Scufița Roșie și Lupul cel Flămând”, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu. Reprezentația are loc de la ora 11.00, iar premiera va avea loc duminică, 5 noiembrie a.c, de la orele 11.00 și 12.30. În această nouă versiune a poveștii, accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Concepția este cea de spectacol-atelier-interactiv și, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite de muzică. Și pentru că finalul este, de asemenea, ușor modificat, îi invităm pe cei mici și cei mari să descopere împreună ce se întâmplă cu Scufița Roșie și lupul cel flămând. Biletul de intrare costă 10 lei, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.