Vaccinul AstraZeneca/Oxford ar putea fi autorizat în UE până la sfârșitul lunii

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), ar putea autoriza, până la sfârşitul lui ianuarie, vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca/Oxford, dar aşteaptă mai întâi o cerere în acest sens săptămâna viitoare.

Conform Agenţiei Europene a Medicamentului, AstraZeneca ar putea depune săptămâna viitoare o cerere de punere condiţionată pe piaţă a vaccinului său, relatează AFP, preluat de News.ro.

„După ce a primit mai multe date de la societate, EMA se aşteaptă ca AstraZeneca să depună o cerere de punerea condiţionată pe piaţă a vaccinului său săptămâna viitoare, cu o concluzie posibilă la sfârşitul lui ianuarie”, a anunţat într-o reuniune publică agenţia, cu sediul la Amsterdam.

„Acest lucru va depinde, bineînţeles, de documentele pe care le vom primi şi de progresul evaluării”, a anunţat directoarea generală a EMA Emer Cooke, în cadrul acestei reuniuni prin videoconferinţă.

După ce vom primi candidatura, vom face un anunţ public cu privire la acest subiect„, a adăugat ea.

EMA a anunţat anterior că sunt ”necesare” informaţii suplimentare referitoare la siguranţa şi eficienţa vaccinului dezvoltat de grupul AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Vaccinul este supus în prezent unui ”examen continuu”, care permite autorităţii europene de reglementare să examineze datele cu privire la siguranţa şi eficienţa vaccinurilor, pe măsură ce acestea apar, înainte ca producătorul să depună o cerere oficială de autorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.