Vaccinul Johnson&Johnson, primul care se administrează într-o singură doză, aprobat oficial în SUA

Vaccinul de la Johnson&Johnson a fost aprobat de FDA în Statele Unite. Acesta este primul vaccin din lume care va fi administrat printr-o singură doză.

Compania va livra 20 de milioane de doze de ser până la sfârşitul lunii martie. 

„Sunt veşti foarte bune. Asta înseamnă că avem oportunitatea să imunizăm şi mai mulţi oameni cât mai repede posibil împotriva acestei pandemii cumplite”, a declarat sâmbătă Francis Collins, director al Institutului Naţional de Sănătate Publică din SUA, citat de MEDIAFAX.

Doctorul Collins spune că vaccinul a fost realizat după standarde extrem de ridicate de siguranţă, într-un timp foarte scurt. Aşa că, spune el, oamenii ar trebui să aibă mare încredere în vaccinare.

„Am avut două vaccinuri cu autorizaţii de urgenţă şi acum avem trei. Cred că ideea de bază ar fi ca, indiferent de vaccinul care ţi se oferă, să îl iei. Sunt toate foarte bune. Şi cel mai important lucru pe care îl putem face acum este să vaccinăm cât de multe braţe putem”, a adăugat specialistul.

Conform testelor clinice efectuate până acum, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.