Veganii au protestat în centrul Clujului pentru a susţine ideea înlocuirii alimentelor pe bază animală cu cele vegetale

Puţin peste 50 de vegani clujeni au protestat sâmbătă, 2 septembrie, în centrul Clujului, pentru a susţine înlocuirea aliemtelor de origine animală cu cele vegetale, afişând bannere si mesaje de genul „Aripile sunt pentru zburat, nu pentru mâncat” şi „Cina ta, viaţa lor, alege să fii vegan”, au fost câteva dintre mesajele veganilor.

Participanţii la manifestare şi-au dat întâlnire pe Bulevardul Eroilor, în locul tradiţional „La Clopot”, înarmaţi cu pancarte care aveau mesaje ca „Respect şi compasiune faţă de toate animalele”, „Cina ta, viaţa lor, alege să fii vegan”, „Aripile sunt pentru zburat, nu pentru mâncat”, „Foaie verde de şofran, ce bine-i să fii vegan” sau „Exploatate pentru lactate”.

Maximilian Ichim, unul dintre organizatorii marşului, a declarat că scopul acţiunii este aducerea la cunoştinţa societăţii a suferinţei animalelor, omorâte pentru carne sau torturate pentru ouă sau lapte, dar şi pentru cele din circuri ori pe care se fac diverse teste.

„Consumul de alimente vegane este o alegere mai etică, fiind mai uşor să înlocuim alimentele de origine animală cu cele vegetale. Studiile arată că o alimentaţie vegană este perfect sănătoasă pentru orice grupă de vârstă şi că un consum ridicat de alimente de origine vegetală scade riscul de obezitate, colesterol mărit, tensiune arterială crescută, diabet de tipul 2, boli cardiovasculare şi cancer”
, a spus Ichim, citat de MEDIAFAX.

Marşul a fost organizat de grupul activist local Vegan în Cluj, fiind autorizat să se desfăşoare pe Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.